ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η αιθαλομίχλη στις μεγαλουπόλεις μας και όλη η αλήθεια γι’ αυτήν

ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 28 Δεκ 2012 - 7:14
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

“Η Αθήνα των καυσόξυλων”, “Θάλαμος αερίων η Αθήνα” και πολλοί παρόμοιοι τίτλοι κυκλοφόρησαν στα επίσημα και ανεπίσημα ΜΜΕ, έντυπα και διαδυκτιακά, και φυσικά… πάνω απ’ όλα, στα τόσο αξιόπιστα κανάλια μας!

Όμως… πρώτον, Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα και δεύτερον, πόσα ακόμα ψέματα θα πείτε στον κόσμο και που στοχεύει το συγκεκριμένο; Εμείς γράφουμε από το Βόλο και συγκεκριμένα από την Μακρινίτσα Πηλίου, κι όλο το υλικό μας είναι από την δική μας περιοχή. Αλλά τα ίδια σύμφωνα με πληροφορίες συμβαίνουν σε όλη την επικράτεια.
Τι είναι η αιθολομίχλη που ‘χρεώνεται’ στα καυσόξυλα
Τι είναι αιθαλομίχλη; Το ‘νέφος’ όπως το έλεγαν παλιά και κατά τους Αγγλόφωνους, το smog. Θα κρατήσουμε την αγγλική λέξη, γιατί είναι η πιο σωστή. Είναι λέξη σύνθετη που επινοήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τις λέξεις smoke και fog που αντίστοιχα συμμαίνουν καπνός και ομίχλη. Το smog (κατά εμάς αιθαλομίχλη) είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση που συναντάται στις μεγαλουπόλεις, περιέχει κύρια αιθάλη και προέρχεται από τις εκπομπές οχημάτων και τις βιομηχανικές αναθυμιάσεις οι αποίες αντιδρούν στην ατμόσφαιρα με το φως του ήλιου για να σχηματίσουν δευτερογενείς ρύπους που επίσης συνδυάζονται με τις πρωτογενείς εκπομπές για το σχηματισμό φωτοχημικού νέφους.

Τα άρθρα των ΜΜΕ ξέθαψαν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο Λονδίνο το 1952 -όπου 4.000 Λονδρέζοι έχασαν τη ζωή τους λόγω του smog- κι έκραξαν μ’ ένα στόμα μια φωνή: Φταίνε τα καυσόξυλα! Να! το ίδιο είχε γίνει στο Λονδίνο επειδή ο κόσμος άναβε τα τζάκια του. Όμως… καλύτερα ΚΑΜΙΑ πληροφορία, από ΜΙΣΗ πληροφορία…
Τι είχε γίνει στο Λονδίνο; Από το επίσημο σάιτ του ΜΕΤ office

Κλικ στην εικόνα“Η αιθαλομίχλη είχε γίνει συχνά μέρος της ζωής του Λονδίνου, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έγινε στην πρωτεύουσα την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου μέχρι την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου του 1952.”
” Η Βρετανία επηρεάζεται συχνά από πάχνη και ομίχλες, αλλά αυτές έγιναν πολύ πιο σοβαρές μετά την έναρξη της βιομηχανικής επανάστασης στα τέλη του 1700. Εργοστάσια απελευθέρωσαν αέρια και τεράστιους αριθμούς σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία από μόνα τους θα μπορούσαν να είναι δηλητηριώδη. Οι ρύποι στον αέρα, ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την ομίχλη, όπως το νερό προσκολλάται στα μικροσκοπικά σωματίδια να δημιουργήσουν μολυσμένη ομίχλη, ή νέφος.
Όταν κάποια από τις χημικές ουσίες αναμειγνύεται με το νερό και τον αέρα, μπορεί να μετατραπεί σε οξύ, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος, αναπνευστικά προβλήματα (…) Το νέφος μπορεί να εντοπιστεί εύκολα από τα παχύ, της δυσώδη, βρώμικο-κίτρινο ή καφέ χαρακτηριστικό του, εντελώς διαφορετικό από την καθαρήν λευκή ομίχλη (…)
Υπάρχουν αναφορές παχιάς αιθαλομίχλης, με μυρωδιά από πίσσα άνθρακα, η οποία κάλυψε το Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 1813. Διήρκησε για αρκετές ημέρες, οι άνθρωποι ισχυρίζονταν ότι δεν μπορούσαν να δουν από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη. Μια παρόμοια ομίχλη στο Δεκέμβριο του 1873 είδε το ποσοστό θανάτων σε όλο το Λονδίνο αυξηθεί κατά 40% πάνω από το φυσιολογικό. Αξιοσημείωτες αυξήσεις στην τιμή του θανάτου, πάρα πολύ, μετά τις αξιοσημείωτες ομίχλες από τον 1/1880, 2/1882, 12/1891, 12/1892 και τον 11/1948.
Πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα του 1952 στο Λονδίνο
“Ο καιρός το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 1952 από νωρίς είχε πολύ κρύο, με βαριές χιονοπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή. Για να κρατήσει ζεστοί, οι άνθρωποι του Λονδίνου έκαιγαν μεγάλες ποσότητες άνθρακα στα σπίτια τους. Καπνοί ξεχυνόταν από τις καμινάδες των σπιτιών τους.
Υπό κανονικές συνθήκες, ο καπνός θα απλωθεί στην ατμόσφαιρα και θα διασπαρθεί, αλλά ένας αντικυκλώνα κρεμόταν πάνω από την περιοχή. Αυτό ωθεί προς τα κάτω τον αέρα, και καθώς κατεβαίνει θερμαίνεται. Αυτό δημιουργεί μια αντιστροφή, όπου ο αέρας κοντά στο έδαφος είναι ψυχρότερος από ό, τι ο αέρας υψηλότερα πάνω από αυτό. Έτσι, όταν ο ζεστός καπνός βγαίνει από την καμινάδα, παγιδεύεται. Η αντιστροφή του 1952, επίσης, παγίδευψε όλα τα σωματίδια και τα αέρια που εκπέμπονταν από τις καμινάδες των εργοστασίων στην περιοχή του Λονδίνου, μαζί με τη ρύπανση που οι άνεμοι από την Ανατολή είχαν μεταφερθεί από τις βιομηχανικές περιοχές της ηπείρου. (…)
Κατά την περίοδο της ομίχλης, τεράστιες ποσότητες ακαθαρσιών απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα. (…)”
Μπορείτε να διαβάσετε όλο το άρθρο κάνοντας κλικ στις φωτό, εμείς κρατάμε τα πιο βασικά στοιχεία:

  1. Η αιθαλομίχλη είναι των μεγαλουπόλεων… όπως λένε.
  2. H ονομασία αλλά και κύρια το πρόβλημα smog άρχισε μετά την βιομηχανική ανάπτυξη.
  3. Χρειάζονται ειδικές καιρικές συνθήκες και κύρια ομίχλη για να δημιουργηθεί
  4. Η θολούρα της ομίχλης είναι άσπρη ενώ του smog χρωματιστή
  5. Αυξημένο smog έχουμε τον χειμώνα και… ειδικά τώρα που καίνε τα τζάκια!

Τότε…τι είναι αυτό, καλοκαιριάτικα στο Πήλιο;


Ιουλιος – ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ- 2012

Δύση Αυγουστος -ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ- 2012 Κάντε κλικ στη φωτό για να διαβάσετε και σχετικό άρθρο για το πως και πότε η δύση του φεγγαριού και του ήλιου πέρνουν διάφορους χρωματισμούς

Αύγουστος μεσημέρι – ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ – 2012

Όλο το καλοκαίρι μια συνεχής θολουρα πάνω από την Ελλάδα καθώς και ‘περίεργα’ νέφη πάνω από τις θάλασσες

Η ώρα της αλήθειας για την αιθαλομίχλη και πως δημιουργείται
Φωνάζουμε ξανά και ξανά για τους χημικούς αεροψεκασμούς. Τι κάνουν αυτοί; ΚΑΙ προσθέτουν αιωρούμενα μιρκοσωματίδια (γνωστά ως ΡΜ 10) στην ατμόσφαιρα, αλλά το χειρότερο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΠΡΕΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ. Εκείνοι το λένε στα στρατιωτικά τους εγχειρήματα ‘project shield’ ‘σχέδιο ασπίδα’ χωρίς βέβαια να ομολογούν ότι μας ψεκάζουν, γιατί αυτή η ασπίδα που δημιουργείται από τα χημικά προστατεύει από προσβάσεις πυραύλων αλλά και δημιουργεί μια ιονισμένη ‘κρούστα’ μέσα από την οποία μπορούν να περάσουν και να χειραγωγήσουν διαφορα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Αυτά με τη σειρά τους βοηθάν στη λειτουργία οπλικών συστημάτων όπως το HAARP, συστήματα που πολλές χώρες πλέον κατέχουν με κύριο ρόλο τις ΗΠΑ.

Τι ασπίδα… τι ομπρέλα… το ίδιο κάνει. Ό,τι εμποδίζει το από πάνω προς τα κάτω, εμποδίζει και το από κάτω προς τα πάνω.

Εδώ ένας φίλος που καπνίζει κάτω από μια ομπρέλα κι ο καπνός του έρχεται στο πρόσωπο…

Το χρονικό των δύο τελευταίων ημερών εντός κι εκτός Αθηνών
Πως ξεκίνησε η χτεσινή μέρα 26/12/12 και πως τέλειωσε. Τι έδειξαν οι μετρήσεις του επίσημου δικτύου μέτρησης αεορύπανσης στο Βόλο.

Το πρωί γαλάζιος ουρανός με… περίεργα σύννεφα. Η θολούρα σχετικά μικρή.

Όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να δαίνονται και πιο ξεκάθαρα οι ουρές από χημικούς αεροψεκασμούς

Προς το απόγευμα ο ουρανός είχε πια βρωμίσει. Μια ουρά διακρύνεται καθαρά.

Μέχρι τη δύση, ότι έπεφτε από πάνω και ό,τι έβγαινε από κάτω είχε ‘εγκλωβιστεί’ στην ατμόσφαιρα των Βολιωτών

Ιδού το αποτέλεσμα! Με όριο το 50 δείτε τι κατέγραψαν οι στοθμοί μέτρησεις των ΡΜ 10 στην πόλη του Βόλου!

Δείτε και σχετικό βίντεο της 26/12/12

Σύμφωνα, λοιπόν με το άρθρο του αγγλικού ΜΕΤ χρειάζονται ‘ειδικές’ ατμοσφαιρκές συνθήκες για να εγκλωβιστεί το smog στις πόλεις μας, αλλά και στην εξοχή μας…; Ναι, κι αυτές γίνονται με τους χημικούς αεροψεκασμούς. Κι εδώ καταρρίπτεται (δυστυχώς όχι τα αεροπλάνα) ο μύθος περί Γεωμηχανικής, που κάποιοι ‘ακτιβιστές’ των ΗΠΑ καλλιέργησαν και πέρασαν και σε άλλους. Ότι δηλαδή οι ψεκασμοί είναι για την αντιμετώπιση του θερμοκηπίου. Ποια αντιμετώπιση; Εδώ το προκαλούν, γιατί απλά μιμούνται όλες εκείνες τις νορμάλ συνθήκες που υποτίθεται είναι υπεύθυνες για το smog. Όταν ανακάλυψαν πόσο κακό κάνει αυτό στην ανθρωπότητα, όχι μόνο δεν έχουν βάλει φρένο στις μεγαλες βιομηχανικές μονάδες, όχι μόνο δεν προωθούν καθαρά καύσιμα στις μετακινήσεις, αλλά δημιουργούν την ασπίδα/ομπρέλα για τους μιλιταριστικούς σκοπούς τους, διαδίδοντας ταυτόχρονα πως κάνουν μυστικά Γεωμηχανική κι έτσι θα σταματήσουν την ηλιακή ακτινοβολία. Όμως δεν χρειάζεται ούτε επιστήμονας, ούτε ειδικός για να καταλάβεις ποια αποτελέσματα φέρνει αυτή η ασπίδα/ομπρέλα. Λίγο μυαλό και… μάτια θέλει!
27/12/12 Να πως ένα ‘τζάκι’ κάνει ζημειά!

Αθήνα: Τα ιπτάμενα τζάκια της Αττικής
Το βίντεο είναι του βραβευμένου κινηματογραφιστή Αντώνη Σωτηρόπουλου. Αθήνα σήμερα 27/12/12 Καταγράφει πολλά ‘ιπτάμενα τζάκια’ σε timelapse

Καταγγελία στο ΓΕΑ: Βλέπουμε ‘ιπτάμενα τζάκια’!
Πήραμε τηλέφωνο στο ΓΕΑ να καταγγείλουμε τα ουφο-τζάκια με τις ουρές, αλλά ο υπεύθυνος τύπου, μετά την τελευταία συνομηλία που είχαμε σήμερα αποφάσισε να ‘λείπει’.

Πέρσι έφταιγε το ντήζελ, φέτος τα καυσόξυλα…
“Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ αυτή µας κάνει να πιστεύουµε ότι το αρσενικό προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από την καύση ντίζελ και ενδεχοµένως κακής ποιότητας”.
“ΤΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
οι επιστήµονες µελέτησαν τη σύσταση µικροσωµατιδίων µε αεροδυναµική διάµετρο από 10 µικρόµετρα (PM 10) µέχρι 2,5 µικρόµετρα (PM 2,5) που είναι εισπνεύσιµα. Και διαπίστωσαν ότι: Τα PM 10 περιέχουν βανάδιο, χρώµιο, κοβάλτιο, νικέλιο, χαλκό, ψευδάργυρο, κασσίτερο, µόλυβδο, αρσενικό.
Τα PΜ 2,5 που εισχωρούν στους πνεύµονες αποτελούνται κυρίως από συνδυασµό ψευδαργύρου – βαναδίου ή µόνο από αρσενικό ή µόλυβδο. Υποπτεύονται ότι τα σωµατίδια από αρσενικό και βαρέα µέταλλα προέρχονται από καύσεις κακής ποιότητας ντίζελ”.


Ωραία φωτογραφία διάλεξαν!

Πέρσι έλεγαν ότι έφταιγε το ντήζελ -γιατί πετρέλαιο ακόμα καίγαμε, φέτος τα καυσόξυλα… Ό,τι να’ναι εκτός από την αλήθεια.

Αρσενικό στην ατµόσφαιρα!
ΤΑ ΝΕΑ: Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011
“Αρσενικό στην ατµόσφαιρα της Αθήνας “
Κι εμείς ‘υποπτευόμαστε’ ότι μας δουλεύετε… γιατί τόσο καιρό λέμε ότι ψεκάζουν με βαρέα μέταλλα! Και τελικά….
Έχουμε τελικά αηδιάσει:
Με τα ψέματα των κυβερνήσεων μας
Με την συγκάλυψη και παπαγαλάκισμα των ΜΜΕ
Με την άνανδρη σιωπή όσων υποτίθεται έχουν σαν επάγγελμα την υπεράσπιση πατρίδας και πολιτών
Με την παραπληροφόρηση μερικών δήθεν ακτιβιστών που εναρμονίζονται με ξενόφερτα και 100% ελεγχόμενα κινήματα.

Καλούμε τον κόσμο να ενημερωθεί και ν’ αντιδράσει πριν είναι αργά. Προτού η κορτιζόνη και τα χάπια για το άσθμα πάρουν μόνιμη θέση πλάι στο κομοδίνο. Προτού τα παιδιά χαθούν πριν προλάβουν να γίνουν ενήλικες. Προτού η φύση και το περιβάλλον πάθει ζημιές μη αναστρέψιμες.

Η αιθαλομίχλη που βλέπουμε δεν είναι από τα τζάκια! Αλλά ακόμα κι αν η χρήση τους έχει αυξηθεί λόγω της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου, οι καπνοί εκλωβίζονται από την κρούστα των ψεκασμών. Σε λίγο θα φορολογήσουν περισσότερο και τα ξύλα. Εκεί το πάνε. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο! Μια ένα μέτρο για την οικονομία και μια ένα άλλο για το περιβάλλον. Κι όλα μαζί; Ατζέντα 21! Είστε πολλοί, δεν ξέρουμε τι να σας κάνουμε, πως να σας θρέψουμε, πως να σας ζεστάνουμε, αλλά δεν μας χρειάζεστε τόσοι. Η δικιά μας και η ξένη ελίτ έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και έχουν μετρήσει πόσοι τους χρειάζονται. Οι υπόλοιποι… όσο αντέξουν! Μα από κρύο θα πεθάνουν, μα από smog, μα από απόγνωση, μα από χημικά, μα από εμβόλια… μια φορά για ξεπάστρωμα είναι.

Μόνο που θα γυρίσει κι ο τροχός και στο χέρι μας είναι να τον γυρίσουμε. Και τότε η ομπρέλα τους θα γίνει λίμνη και θα καταπιεί όλους τους ψεύτες και τους προδότες! Προς το παρόν, βγάλτε την από το κεφάλι σας και κοιτάξτε τον ουρανό: Μέρα – νύχτα ψεκάζουν!!!

allnewz

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr