ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ιερείς ξεσηκώθηκαν κατά του Σταυρού (ΦΩΤΟ)

ΚΛΟΙΟΣ. ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. - 2 Μαΐ 2018 - 22:20
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Το θέμα που αναδείξαμε στο el.gr απασχολεί πλέον ολόκληρο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, όπως σας είχαμε ενημερώσει, το υπουργικό συμβούλιο της Βαυαρίας, με προφανή στήριξη της Εθνικής Δεξιάς (αντίβαρο στις αριστερές πολιτικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης, στήριξη στο χριστιανικό έθνος-κράτος), αποφάσισε ότι από τον Ιούνη κι έπειτα όλες οι δημόσιες

υπηρεσίες του κρατιδίου θα πρέπει να φέρουν στην είσοδό τους έναν Σταυρό ως «έκφραση της ιστορικής και πολιτισμικής διαμόρφωσης της Βαυαρίας» καθώς και «ως δήλωση πίστης στις βασικές αξίες της δικαιϊκής και κοινωνικής οργάνωσης στην Βαυαρία και την Γερμανία».

Έτσι, από την 1η Ιουνίου κάθε δημόσια υπηρεσία του κρατιδίου της Βαυαρίας θα πρέπει να τοποθετήσει στην αίθουσα εισόδου έναν σταυρό. Αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης του ο νέος βαυαρός πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ υποστήριξε πως ο σταυρός δεν αποτελεί ένδειξη μιας θρησκείας αλλά είναι θεμελιώδες σύμβολο της πολιτιστικής ταυτότητας της Δύσης..

Τώρα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η απόφαση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη, όπως διατείνονται οι εχθροί της απόφασης, την Γερμανία.

Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ παρομοίασε τον κ. Ζέντερ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν. Άλλοι πάλι του καταλογίζουν ότι περιθωριοποιεί άλλες θρησκείες ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι τον κατηγορούν για πολιτικές σκοπιμότητες. Με λίγα λόγια το αριστερόστροφο μπλοκ της Γερμανίας τάχθηκε εναντίον του.

Λογικό και αναμενόμενο.

Μη αναμενόμενη ήταν η αντίδραση Εκκλησιών στην Γερμανία.

Οι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας καρδινάλιος Μάρξ και της Ευαγγελικής Εκκλησιάς επίσκοπος Μπέντφορντ-Σρομ επέκριναν την απόφαση Ζέντερ και ξεσηκώθηκαν κατά του Σταυρού.

Δείτε τους παρέα με έναν ιμάμη:

«Ο σταυρός δεν επιβάλλεται» δήλωσε κατηγορηματικά ο καρδινάλιος Ράινχαρντ Μαρξ, που είναι ο επικεφαλής της Διάσκεψης των Επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας στην Γερμανία, λες και η απόφαση να τοποθετηθεί στις δημόσιες υπηρεσίες μια χριστιανικής, υποτίθεται, χώρας, ισοδυναμεί με επιβολή.

Η απόφαση του κ. Ζέντερ προκάλεσε «διχασμό, ανησυχία, αντιπαράθεση» επισημαίνει ο καρδινάλιος στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Η αντιμετώπιση του σταυρού ως πολιτιστικού συμβόλου συνιστά «απαλλοτρίωση» στο όνομα του κράτους. Δεν εναπόκειται όμως στο κράτος να κηρύσσει ποια είναι η σημασία του σταυρού διευκρινίζει ο καρδινάλιος Μαρξ, ο οποίος ταυτόχρονα είναι και Επίσκοπος Μονάχου.

Κριτική για την απόφαση Ζέντερ άσκησε και ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γερμανίας Χάινριχ Μπέντφορντ-Σρομ. «Ποτέ ο σταυρός δεν θα πρέπει να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για σκοπούς που δεν σχετίζονται άμεσα με τον ίδιο», δήλωσε ο ευαγγελικός επίσκοπος.

Οι απόψεις των ιερέων συνοδεύτηκαν με αμφίβολης εγκυρότητας δημοσκοπόησεις που παρουσιάζουν την πλειονότητα των Γερμανών, αντίθετους με το μέτρο στην Βαυαρία.

Το συγκλονιστικότερο πάντως είναι η αντίδραση των ιερέων. Αν μη τι άλλο συνιστά σημείο των καιρών και αποδεικνύει πως πολλοί ιερείς άλλον… περιμένουν.

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…