ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κι όμως η δόση και η Ελλάδα βρίσκονται στον αέρα. Κλείνει τις στρόφιγγες το ΔΝΤ. Δική μας υπόθεση η σωτηρία…

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 11 Δεκ 2012 - 18:06

Ένας άνθρωπος των Μπους-Τσένι θα είναι από το 2013 ο νέος επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), του οργανισμού που αντιπροσωπεύει περισσότερες από 470 από τις μεγαλύτερες στον κόσμο χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις. Ο Tim Adams διαδέχεται τον
φιλοσοφημένο Charles Dallara και όπως όλα δείχνουν το IIF θα σκληρύνει τη στάση του απέναντι σε χώρες που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού όπως η Ελλάδα. Αυτή είναι μια σημαντική, σχεδόν καθοριστική εξέλιξη, όπως και η επιστροφή του Μπερλουσκόνι την σημασία της οποίας έγκαιρα επισημάναμε εδώ στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι».

Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως τουλάχιστο από τον έτερο βραχίονα του αμερικανικού κατεστημένου-το ΔΝΤ-κλείνουν οι κάνουλες της βοήθειας προς την χώρα μας, ενώ πολύ δύσκολα και μετ’ εμποδίων θα φθάσει εδώ και η προγραμματισμένη για τις 13 Δεκεμβρίου δόση των 34 δις.

Πολύ σύντομα οι Έλληνες πολίτες θα διαπιστώσουμε πως η σωτηρία της χώρας είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση. Των πλουσίων αλλά και των φτωχών κατοίκων αυτής της χώρας. Οι δανειστές μας δεν διαθέτουν κανένα σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. Ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Γερμανοί. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι αμφότεροι θέλουν να αρπάξουν τα πετρέλαια του καθηγητή Φώσκολου, ώσπου αυτά να γίνουν εκμεταλλεύσιμα ο λαός θα υποφέρει και θα εξαθλιώνεται. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι διοικήσεις των τραπεζών πρέπει να ξανακοιτάξουν με προσοχή τις συγχωνεύσεις.

Οι σημερινοί επικεφαλής όλων των τραπεζών είναι πολύ πιο ικανοί από τα πολιτικά κομματατόσκυλα που διεκδικούν την κρατικοποίηση των τραπεζών για να τις λεηλατήσουν.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει οι τράπεζες να περιέλθουν στο έλεος του άθλιου διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού.

Οι τράπεζες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μοχλούς πραγματικής ανάπτυξης για την Ελλάδα και σ΄ αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εργασθούν οι διοικήσεις τους.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr