ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κυπριακή ΑΟΖ: Σήμερα μπαίνει τρυπάνι στο πλούσιο κοίτασμα του οικοπέδου 9

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 25 Σεπ 2014 - 7:54

Στον βυθό του θαλασσίου οικοπέδου 9 στη Κυπριακή ΑΟΖ θα ακουμπήσει σήμερα το γεωτρύπανο της ιταλοκορεάτικης κοινοπραξίας ΕΝΙ/KOGAS που αρχίζει γεωτρήσεις στο κοίτασμα “Ονήσιλος”. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες το συγκεκριμένο κοίτασμα θεωρείται πλούσιο σε φυσικό αέριο ενώ υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κρύβει και πετρέλαιο. Στις 9 αναμένεται να φτάσει στη πλατφόρμα που γίνονται οι γεωτρήσεις ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης για να ευχηθεί καλή επιτυχία στους εργαζόμενους και να συζητήσει μαζί τους τη πορεία των εργασιών.

Η Λευκωσία έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν παρενοχλήσεις από τη Τουρκία ενώ η τουρκική κορβέτα που παρακολουθεί τις γεωτρήσεις βρίσκεται 30 ναυτικά μίλια από το σημείο των εργασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τουρκικό πλοίο βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα και δεν προσέγγισε την περιοχή την οποία έχει δεσμεύσει η Κυπριακή Δημοκρατία για τις έρευνες.

Η Λευκωσία έχει ενημερώσει φίλες χώρες για ενδεχόμενες τουρκικές προκλήσεις και έχει λάβει διαβεβαιώσεις για στήριξη. Η Κύπρος έχει τονίσει πως η εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού δεν συνάδουν με κινήσεις της Άγκυρας για παρεμπόδιση της ερευνητικής δραστηριότητας στην ΑΟΖ και αποδεικνύουν την έλλειψη πραγματικής πολιτικής βούλησης για σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr