• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΛΟΙΟΣ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΡΥΟΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ‏

13 έτη ago
in ΚΛΟΙΟΣ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google


Ομογενής ίδρυσε της πρώτη κλινική κρυογενετικής στην Αυστραλία. Ο Παντελή Τσολακίδης, εντυπωσιασμένος από το βιβλίο «Η προοπτική της αθανασίας» που διάβασε την δεκαετία του 1960, έβαλε σκοπό της ζωής του να κάνει την κρυογενετική γεγονός.
«Για μένα, φαινόταν λογικό. Ας είμαστε σαφείς τώρα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έρθετε πίσω στη ζωή. Αλλά υπάρχει μια εύλογη πιθανότητα. Σκέφτηκα τότε μέσα μου, ότι η φράση “εύλογη πιθανότητα” ακούγεται καλύτερα παρά το “καμία πιθανότητα”, όταν είσαι νεκρός» δήλωσε ο ιδιος.
Ο Τσολακίδης είναι από το 2009 συνιδρυτής και διευθυντής του Stasis Systems Australia, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας, η οποία σχεδιάζει να οικοδομήσει εγκατάσταση κρυογενετικής αποθήκευσης στην Αυστραλία, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την αιώνια ζωή μέσω της κρυογενετικής.
Κρυογενετική είναι η διατήρηση του ανθρώπινου σώματος, κάτω από κρυογόνες θερμοκρασίες του υγρού αζώτου, στους -196 ° C, με την προσδοκία ότι η εξαιρετικά προηγμένη ιατρική τεχνολογία του μέλλοντος θα είναι σε θέση να επισκευάσει τις συσσωρευμένες βλάβες που επιφέρει η γήρανση και τα νοσήματα σε μοριακό επίπεδο, καθώς και να επαναφέρει τους κρυοσυντηρημένους ανθρώπους στη ζωή.
Σύμφωνα με την κρυογενετική διαδικασία, αφού ένα άτομο νομικά ανακοινώνεται ως νεκρό, το αίμα του παροχετεύεται και αντικαθίσταται με αντιψυκτικό και το σώμα αποθηκεύεται σε υγρό άζωτο για να διατηρηθεί. Τα σώματα καταψύχονται και φυλάσσονται ανάποδα σε κυλίνδρους, τους λεγόμενους «κρυοστάτες». Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση οποιασδήποτε εκροής του υγρού αζώτου από το πάνω μέρος του κρυοστάτη, το πρώτο πράγμα που θα αποψυχθεί είναι τα πόδια, αφήνοντας τον εγκέφαλο κρύο και υγιή. Οι υποστηρικτές της κρυογενετικής ελπίζουν ότι, με την πρόοδο της ιατρικής και της τεχνολογίας, θα είναι σε θέση να ξεπαγώσουν τους κρυοσυντηρημένους «πελάτες» τους στο μέλλον.
«Πιθανώς, κάτι τέτοιο βρίσκεται περίπου 200 χρόνια μακριά» λέει ο Παντελής Τσολακίδης. Μιλώντας για το πως αποφάσισε να ιδρύσει την κλινική κρυογενετικής δήλωσε «Ενδιαφέρθηκα πολύ και σκέφτηκα ότι αν δεν πρόκειται να το κάνει κανένας άλλος, θα το κάνω εγώ». Το 2009, παρευρέθηκε σε συνεδρίαση του Συλλόγου Κρυογενετικής Αυστραλασίας (Cryonics Association of Australasia – CAA), όπου γνώρισε τον Μαρκ Μίλτον, πιστό της κρυογενετικής, ο οποίος του εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι όσοι Αυστραλοί ήθελαν να καταψυχθούν μετά τον θάνατό τους, έπρεπε να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ όπου το ινστιτούτο κρυογενετικής του Μίτσιγκαν ήδη έχει έξι Αυστραλούς στην κρυοσυντήρηση, ενώ το Alcor, Ίδρυμα Επέκτασης Ζωής (Alcor Life Extension Foundation) στην Αριζόνα, έχει δύο.
«Μιλήσαμε γι αυτό το θέμα και ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι και οι δύο είχαμε το ίδιο ενδιαφέρον. Έχουμε αναπτύξει την ιδέα να χτίσουμε την πρώτη κρυογενετική εγκατάσταση αποθήκευσης στην Αυστραλία. Δεν πιστεύαμε, όμως, ότι θα βρίσκαμε δέκα επενδυτές, ο καθένας απ’ τους οποίους θα συνέβαλλε με 50.000 δολάρια. Σήμερα έχουμε 11 επενδυτές, οι οποίοι δεσμεύονται να συνεισφέρουν $50.000, ο καθένας» εξηγεί ο Τσολακίδης, μιλώντας για το πως ξεκίνησε η συνεργασία τους.
Ωστόσο η ιδέα έμεινε στον «πάγο» για 3 χρόνια και φέτος που βρέθηκαν οι επενδυτές- θα κατασκευαστεί η εγκατάσταση, η οποία σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια.
Όταν αποπερατωθεί, η κρυογενετική εγκατάσταση θα έχει αρχικά περίπου 60 διαθέσιμες θέσεις, ωστόσο θα είναι επεκτάσιμη μονάδα. Οι «πελάτες» της κρυογενετικής εγκατάστασης αποθηκεύονται σε κυλίνδρους – είτε σε κρυοστάτες όπου χωρούν περίπου έξι άτομα.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Οι γεωφυσικοί λένε ότι η επανάληψη του Κατακλυσμού του Νώε είναι απολύτως εφικτή.
Slider

Οι γεωφυσικοί λένε ότι η επανάληψη του Κατακλυσμού του Νώε είναι απολύτως εφικτή.

by admin
8 μήνες ago
Τι δεν μας λένε! Γιατί η NASA απέκλεισε απροσδόκητα την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον αστεροειδή 2025 US6 ; (ΒΙΝΤΕΟ)
Slider

Τι δεν μας λένε! Γιατί η NASA απέκλεισε απροσδόκητα την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον αστεροειδή 2025 US6 ; (ΒΙΝΤΕΟ)

by admin
8 μήνες ago
Αντιμετωπίζει ο κόσμος μια αποκάλυψη ζόμπι αυτά τα Χριστούγεννα;
ΚΛΟΙΟΣ

Αντιμετωπίζει ο κόσμος μια αποκάλυψη ζόμπι αυτά τα Χριστούγεννα;

by admin
9 μήνες ago
Έγινε γνωστή με ακρίβεια η ώρα της άρσης της Τέταρτης Σφραγίδας.
Slider

Έγινε γνωστή με ακρίβεια η ώρα της άρσης της Τέταρτης Σφραγίδας.

by admin
9 μήνες ago
Next Post

ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: ΣΩΡΡΑΣ «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΟΤΣΑΪΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr