ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κόβεις ματζουράνα, ρίγανη και φασκόμηλο στα Χανιά; Πρόστιμο!

ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ. ΚΛΟΙΟΣ. ΜΟΝΑΧΟΣ ΒΟΡ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. - 5 Ιούν 2014 - 17:17
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

συλλογή μαλοτήρας (Sideritis syriaca) ενδημικού φυτικού είδους της Κρήτης, ματζουράνας (origanum micropfyllum), φασκόμηλου (salvia fruticosa) και ρίγανης (origanum vulgaris), στην περιφερειακή ενότητα Χανίων».

Όπως αναφέρει το Flashnews η ανωτέρω ανάγκη προέκυψε λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των πολιτών για συλλογή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, με σκοπό την εμπορία τους, λαμβάνοντας υπόψη την ικανοποίηση των ατομικών αναγκών των πολιτών στα ανωτέρω φυτικά είδη, με γνώμονα την προστασία τους και την διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Ολόκληρη η διάταξη Διεύθυνσης Δασών στα Χανιά που ισχύει μέχρι και την 31-12-2018 σε όλη την περιφερειακή ενότητα Χανίων:

Ι. Απαγορεύουμε

Οι παραβάτες αυτής της Δασικής Διάταξης, συλλέκτες, πωλητές και γενικώς εμπορευόμενοι τα ανωτέρω είδη τιμωρούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες ποινικές διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.

Οι δε παρανόμως συλλεχθείσες ποσότητες τόσο του δίκταμου όσο και των λοιπών φυτικών ειδών που περιλαμβάνονται στην Ρυθμιστική Δασική Αστυνομική Διάταξη, δηλαδή της μαλοτήρας, ματζουράνας, φασκόμηλου και ρίγανης, σε οποιαδήποτε φάση της συλλογής, της μεταφοράς, της πώλησης, της αγοράς ή της τυποποίησής τους, κατάσχονται, δημεύονται και εκποιούνται ή διατίθενται με απόφαση της Δ/νσης Δασών Χανίων. Ομοίως κατάσχονται και δημεύονται τα κάθε είδους εργαλεία ή μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιούνται από τους παραβάτες.

Αφορμή για το σημερινό Δελτίου Τύπου είναι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου εν’ όψη και της έναρξης της περιόδου συλλογής των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες των Χανίων την ανωτέρω Διάταξη, και τους καλούμε να βρεθούν αρωγοί στην ευθύνη εφαρμογή της, τους παρακινούμε δε, ν” ανέβουν και να γνωρίσουν τα βουνά μας, αλλά και να επιχειρήσουν στην παραγωγή αρωματικών και φαρμακευτικών φυτικών ειδών με οδηγίες που παρέχει η διοίκηση και τα επιστημονικά ιδρύματα της Π.Ε. Χανίων.

Η Δ/νση Δασών Χανίων με το ολιγάριθμο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει σε αντιδιαστολή με το τεράστιο μέγεθος της ευθύνης που έχει επιφορτιστεί, προσπαθεί τα μέγιστα για το σκοπό αυτό, εντείνοντας τους ελέγχους.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…