ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Moody’s: Yποβάθμισε Ευρωπαϊκό Μηχανισμό και Tαμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

ΔΙΕΘΝΗ. - 1 Δεκ 2012 - 6:42

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) από την κατηγορία Aaa, στην Aa1, μετά την υποβάθμιση στις 19 Νοεμβρίου της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας. Ο
οίκος συνδέει την υποβάθμιση αυτή με τους πιστωτικούς κινδύνους που παρουσιάζονται σε σχέση με ορισμένους βασικούς χρηματοδότες των δύο μηχανισμών. Η κίνησή του αυτή, που από πολλούς ήταν αναμενόμενη, δεν αποκλείει στο μέλλον να προχωρήσει και σε νέες υποβαθμίσεις.

Σε ανακοίνωσή τους ο ΕΜΣ και το ΕΤΧΣ αναφέρουν πως δεν συμφωνούν με την απόφαση του οίκου Moody’s.

“Διαφωνούμε με την προσέγγιση του οίκου αξιολόγησης, η οποία δεν λαμβάνει υπόψη της το εξαιρετικό ισχυρό θεσμικό πλαίσιο του ΕΜΣ, την πολιτική του δέσμευση και την δομή των κεφαλαίων του”, τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του οργανισμού.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η υποβάθμιση αυτή “με κανέναν τρόπο” δεν θα εμποδίσει τον ΕΜΣ να παρέχει βοήθεια στις κυβερνήσεις των χωρών που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικές δυσκολίες.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr