• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Morawiecki (Πολωνία): Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς της ΕΕ – Οι συνθήκες δεν προβλέπουν διευρυμένες αρμοδιότητες για την Commission

5 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Οι τρεις επιλογές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το σκληρό πόκερ με την κυβέρνηση της Πολωνίας υπό το φάσμα του «Polexit»

Η χώρα του δεν θα υποκύψει στον «εκβιασμό» της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη λήψη αποφάσεων για το εσωτερικό δίκαιο των κρατών μελών, αλλά είναι ανοιχτή σε εποικοδομητικό διάλογο, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 , όπως μεταδίδουν οι Epoch Times το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.

Πριν από την έναρξη της σύνοδου κορυφής, ο Morawiecki δήλωσε ότι η Πολωνία «ήταν τόσο πιστή στο κράτος δικαίου όσο τα υπόλοιπα κράτη – μέλη και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ». ,

«Ορισμένα θεσμικά όργανα της ΕΕ θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν για θέματα εκτός της αρμοδιότητάς τους.
Αναλαμβάνουν αρμοδιότητες που δεν προβλέπονται από τις συνθήκες», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Διεύρυνση αρμοδιοτήτων

Ο Morawiecki επισήμανε ότι το ευρωπαϊκό Δίκαιο διατηρεί την υπεροχή έναντι της εθνικής νομοθεσίας για θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών πολιτικών.
«Δεν συμφωνούμε με το συνεχώς διευρυνόμενο φάσμα αρμοδιοτήτων των οργάνων της ΕΕ, αλλά φυσικά θα το συζητήσουμε».
Στις 7 Οκτωβρίου 2021, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πολωνίας έκρινε ότι ορισμένες πρόνοιες του δικαίου της ΕΕ ήταν ασύμβατες με το σύνταγμα της χώρας.
Αυτή η απόφαση, που επικρίθηκε σφόδρα  από τις Βρυξέλλες, αφορούσε ουσιαστικά την υπεροχή του εθνικού δικαίου έναντι αυτού της ΕΕ.

Σφοδρές επικρίσεις

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο: είσαι μέλος μιας ομάδας κρατών, πρέπει να τηρείς τους συλλογικούς κανόνες.
Και ο πιο σημαντικός κανόνας του συλλόγου είναι ότι ο ευρωπαϊκός νόμος υπερβαίνει το εθνικό δίκαιο», δήλωσε στο Reuters ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ, Josep Borrell.
Από τότε που το εθνικιστικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύvη (PiS) ανέλαβε την εξουσία το 2015, οι ιδεολογικές συγκρούσεις έχουν αυξηθεί.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli δήλωσε ότι η απόφαση του πολωνικού δικαστηρίου αμφισβητεί «το νομικό θεμέλιο της Ένωσής μας» και ότι «ποτέ πριν η Ένωση δεν τέθηκε υπό αμφισβήτηση με τέτοιο ριζικό τρόπο».

Οι τρεις επιλογές

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παρουσίασε τρεις επιλογές ως απάντηση στην πολωνική στάση.
Η πρώτη επιλογή, η διαδικασία επί «παραβάσει», κατά την οποία η επιτροπή αμφισβητεί νομικά την ετυμηγορία του πολωνικού δικαστηρίου.
Η δεύτερη επιλογή, η οποία είναι ανανεργή αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει την παρακράτηση ευρωπαϊκών πόρων.
Η Βαρσοβία δεν θα έχει πρόσβαση στα 36 δισ. ευρώ (42 δισεκατομμύρια δολάρια) των επιχορηγήσεων από το ταμείο ανάκαμψης
Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω «μλοκάρισμα» πόρων περίπου 70 δισεκατομμυρίων ευρώ (81 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που προβλέπεται για αναπτυξιακά έργα στον προϋπολογισμό 2021-2027.
Η τρίτη επιλογή θα ήταν η εφαρμογή του άρθρου 7 της συνθήκης ΕΕ το οποίο προβλέπει την αναστολή ορισμένων δικαιωμάτων στα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ψήφου για αποφάσεις της ΕΕ.

Απέκλεισε το «Polexit»,

Ο Morawiecki, ωστόσο, διατήρησε σκληρή στάση στη Συνοδο Κορυφής.
Αυτό προκάλεσε σενάρια της εξόδου της Πολωνίας από το μπλοκ, τα οποία οποία απέρριψε ο πρωθυπουργός.
Δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ένα «Polexit», καθώς υπάρχει σημαντική υποστήριξη από τους Πολωνούς πολίτες για παραμονή της χώρας εντός της ΕΕ.

Ο σύμμαχος Orban

Η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας, άσκησαν κριτική στην Πολωνία, με μόνη πιστή σύμμαχο την Ουγγαρία.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban θεωρεί και αυτός υπερβολικές τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νομοθεσία και τις αποφάσεις των κρατών – μελών.
«Η Πολωνία είναι μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν υπάρχει ανάγκη για κυρώσεις, είναι γελοίο », είπε ο Orban.

Ανάληψη δράσης και προειδοποίηση Merkel

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Ben Knapen άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα θα πρέπει σύντομα να αντιμετωπιστεί.
«Ο χρόνος τυο διαλόγου δεν τελειώνει ποτέ, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουμε δράση στο μεταξύ», είπε ο Knapen.
«Θα έρθει σύντομα».
Η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel ζήτησε να βρεθούν «τρόποι για να επανέλθουμε σε ένα περιβάλλον αρμονικής συνεργασίας» και προειδοποίησε να μην απομονωθεί η Πολωνία, η μεγαλύτερη πρώην κομμουνιστική χώρα της ΕΕ με 38 εκατομμύρια κατοίκους.

www.bankingnews.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ
Slider

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΝΑ

by admin
21 λεπτά ago
ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ «Μια σύγκρουση με τους Τούρκους είναι αναπόφευκτη» – ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
Slider

ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ «Μια σύγκρουση με τους Τούρκους είναι αναπόφευκτη» – ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ

by admin
42 λεπτά ago
Εφιάλτης – «Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι» είπε ο Putin και τώρα κατάλαβαν τι συμβαίνει, οι ΗΠΑ έχασαν δύο πολέμους ταυτόχρονα
Slider

Εφιάλτης – «Το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι» είπε ο Putin και τώρα κατάλαβαν τι συμβαίνει, οι ΗΠΑ έχασαν δύο πολέμους ταυτόχρονα

by admin
59 λεπτά ago
Ντούγκιν: Ο Αντίχριστος είναι ήδη εδώ – Όταν έπεσε ο Κατέχων, άνοιξε ρήγμα στο ίδιο το είναι και ο υιός της απωλείας εισήλθε
Slider

Ντούγκιν: Ο Αντίχριστος είναι ήδη εδώ – Όταν έπεσε ο Κατέχων, άνοιξε ρήγμα στο ίδιο το είναι και ο υιός της απωλείας εισήλθε

by admin
10 ώρες ago
Next Post
Παιδεία για κλάματα: Το βιβλίο Θρησκευτικών της Δ’ Δημοτικού συσχετίζει τον Μωυσή και τον Χριστό με τους… μετανάστες!

Παιδεία για κλάματα: Το βιβλίο Θρησκευτικών της Δ’ Δημοτικού συσχετίζει τον Μωυσή και τον Χριστό με τους… μετανάστες!

Οι αναστολές έφεραν χάος στα νοσοκομεία: «Κολλάνε εμβολιασμένοι υγειονομικοί – Αυτή είναι η ΟΜΟΛΟΓΙΑ της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ σας»

Οι αναστολές έφεραν χάος στα νοσοκομεία: «Κολλάνε εμβολιασμένοι υγειονομικοί – Αυτή είναι η ΟΜΟΛΟΓΙΑ της ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ σας»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr