• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ναι, έφτασε τα 321,6 δις το χρέος»… Αλλά, «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας». Το ΥΠΟΙΚ για το χρέος…

13 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Παραδέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών πως πράγματι αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας, αλλά «ουδείς φόβος δικαιολογείται, ούτε και εξάρσεις λαϊκισμού», απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα που…

προκάλεσαν πολιτικό αναβρασμό.

Πολιτικό αναβρασμό προκαλεί η πληροφορία ότι το χρέος του ελληνικού δημοσίου ανήλθε στα 321 δις, δηλαδή στο 180% του ΑΕΠ, το πρώτο 6μηνο του 2013, ποσοστό υψηλότερο από αυτό του 2009 που ξέσπασε η κρίση, προκάλεσε πολιτικό αναβρασμό και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, ενώ έφερε αμηχανία στην κυβέρνηση.

Απαντά λοιπόν το υπουργείο Οικονομικών, ότι ναι μεν αυξήθηκε το χρέος, “αλλά ουδείς φόβος δικαολογείται, ούτε οι εξάρσεις λαϊκισμού”.

“Το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης, όπως αναγράφεται στο πρόσφατα δημοσιευθέν δελτίο δημοσίου χρέους δευτέρου Τριμήνου 2013, παρουσιάζει πράγματι μια αυξητική τάση, από 305,53 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012 φτάνει τα 321,62 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Ωστόσο, αυτή η αύξηση ούτε αιφνίδια ήταν, ούτε μπορεί να αποτελέσει αιτία για την πρόκληση οποιασδήποτε ανησυχίας, αφού είναι παροδική, χρονικά ορισμένη και, το σημαντικότερο, ισοσταθμίζεται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από το Ελληνικό Δημόσιο”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ.
Το ΥΠΟΙΚ παρουσιάζει τους λόγους της “φαινομενικής αύξησης χρέους”, αναφέροντας πως “είναι προϊόν της υποχρέωσης απεικόνισης της εκταμίευσης των κεφαλαίων από το EFSF προς το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να επιτευχθεί η χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών”.

Επισημαίνει ότι “η ανακεφαλαιοποίηση αυτή έλαβε χώρα μέσα στο 2013, και γίνεται μέσω του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ τα κεφάλαια που διατέθηκαν από το EFSF προς το Ελληνικό Δημόσιο αποτελούν χρέος κατά τους κανόνες του Δημόσιου λογιστικού”.

“Ωστόσο, το χρέος που δημιουργείται από την εκταμίευση των κεφαλαίων αντικρίζεται από περιουσιακά στοιχεία που αποτελούν πλέον ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου (τις μετοχές των τραπεζών που ανακεφαλαιοποιήθηκαν) με προβλεπόμενη εκποίησή τους και με προσδιορισμένη αξία μεταπώλησης (από τους μηχανισμούς warrants της ανακεφαλαιοποίησης). Η μεταπώληση αυτή θα αποφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με τους συντηρητικούς υπολογισμούς του ΔΝΤ οι οποίοι και περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, περίπου 17 δισ. ευρώ. Ακόμη περισσότερο, υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη -πέρα από κάθε προσδοκία-συμμετοχή ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επέτρεψε και την περαιτέρω εξοικονόμηση κεφαλαίων που αλλιώς θα διατίθεντο στη διαδικασία αγοράς μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο”.

Συμπεραίνεται στην ίδια ανακοίνωση πως “το ποσό της αύξησης που παρατηρείται στην απεικόνιση του Δημόσιου Χρέους οφείλεται στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι συγκυριακό και ισοσταθμίζεται από την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων από το Ελληνικό Δημόσιο” και πως “η πορεία του Δημοσίου Χρέους χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού έχει σταθεροποιηθεί σε απόλυτα μεγέθη.

Αναφέρει ακόμη ότι “η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και η επιτάχυνση της υλοποίησης των αποκρατικοποιήσεων θα βοηθήσει στη συρρίκνωση του δημοσίου χρέους τα επόμενα χρόνια, όπως άλλωστε προβλέπεται και στο Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής”

Υπενθυμίζει τον βασικό στόχο, την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από φέτος, ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοέμβριου 2012, και καταλήγει: “Το χρέος εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις και ουδείς φόβος δικαιολογείται, όπως αδικαιολόγητες είναι και οι όποιες εξάρσεις λαϊκισμού”.
enet.gr
http://nonews-news.blogspot.gr/

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Martin Wolf: “Ζούμε τη Mεγαλύτερη Φούσκα από το 1929 – Το Kραχ είναι Mαθηματικά Bέβαιο”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Martin Wolf: “Ζούμε τη Mεγαλύτερη Φούσκα από το 1929 – Το Kραχ είναι Mαθηματικά Bέβαιο”

by admin
11 ώρες ago
Ἀλλάζουν τά εὐρώ ἀπό τό 2027! Τί θά γίνει μέ τά παλιά πού ἔχετε στό σπίτι καί ὄχι στήν Τράπεζα; Τά ἔχουν βάλει στό μάτι;….
Slider

Ἀλλάζουν τά εὐρώ ἀπό τό 2027! Τί θά γίνει μέ τά παλιά πού ἔχετε στό σπίτι καί ὄχι στήν Τράπεζα; Τά ἔχουν βάλει στό μάτι;….

by admin
11 ώρες ago
Κόκκινα Δάνεια: «5.000.000 Έλληνες στα χέρια συμμορίας απατεώνων»- Ανδρέας Παππάς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόκκινα Δάνεια: «5.000.000 Έλληνες στα χέρια συμμορίας απατεώνων»- Ανδρέας Παππάς

by admin
3 ημέρες ago
Σοκάρει η Gold Switzerland: Σας είχαμε προειδοποιήσει… μεγάλη σφαγή στις οικονομίες – Ολικό «κραχ» λόγω Carry Trade
Slider

Σοκάρει η Gold Switzerland: Σας είχαμε προειδοποιήσει… μεγάλη σφαγή στις οικονομίες – Ολικό «κραχ» λόγω Carry Trade

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Κι όμως! Ο Βενιζέλος ζήτησε (εγγράφως) «στάση» στη Σκιάθο

Κι όμως! Ο Βενιζέλος ζήτησε (εγγράφως) «στάση» στη Σκιάθο

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ Τι Τ.Μπους, τι Μ.Ομπάμα: Πάλι φαντάζονται “χημικά όπλα” για να εισβάλλουν…

ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ Τι Τ.Μπους, τι Μ.Ομπάμα: Πάλι φαντάζονται "χημικά όπλα" για να εισβάλλουν...

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr