ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νέος εφιάλτης: Έτοιμα τα πειράματα ψεκασμού της ατμόσφαιρας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΔΙΕΘΝΗ. ΕΛΛΑΔΑ. - 6 Νοέ 2012 - 4:43

Πείραμα με χιλιάδες τόνοι σωματιδίων θείου ετοιμάζονται να γίνουν στο Νέο Μεξικό, ως μέρος μίας μελέτης γεωμηχανικής.
«Ο David Keith, ένας εκ των ερευνητών, υποστήριξε ότι η ηλιακή γεωμηχανική μπορεί να αποτελέσει
μία λύση χαμηλού κόστους για τη μείωση του ρυθμού της ανάπτυξης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά έτεροι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να έχει απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες

για τα καιρικά συστήματα και τις προμήθειες τροφίμων της γης,» σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian που φιλοξενεί το pentapostagma.gr.
«Το συγκεκριμένο πείραμα, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον James Anderson στην Αμερική θα ξεκινήσει περίπου σε ένα χρόνο και θα περιλαμβάνει την έκλυση δεκάδων ή εκατοντάδων κιλών σωματιδίων θείου στην ατμόσφαιρα ώστε να μετρηθεί η επίδραση στη χημική σύσταση του όζοντος. Από τη στιγμή που είναι αδύνατη η προσομοίωση της πολυπλοκότητας της στρατόσφαιρας σε εργαστηριακό περιβάλλον, ο Keith αναφέρει ότι το συγκεκριμένο πείραμα θα παρέχει μία ευκαιρία για τη βελτίωση των μοντέλων του στρώματος του όζοντος και πώς αυτό θα μπορέσει να αλλοιωθεί μέσω ενός εκτεταμένου ψεκασμού θείου.»
Οι επιδράσεις του βομβαρδισμού της ατμόσφαιρας με διοξείδιο του θείου στην υγεία εγείρουν πάρα πολύ σημαντικά ερωτήματα και ενστάσεις σχετικά με το αν τέτοια προγράμματα θα πρέπει να προχωρήσουν.
Παρακάτω ακολουθούν οι σημαντικότερες επιδράσεις στην υγεία από την έκθεση στο θείο:
– Νευρολογικές επιπτώσεις και αλλαγές στη συμπεριφορά
– Διατάραξη της κυκλοφορίας του αίματος
– Βλάβες στη καρδιά
– Επιδράσεις στα μάτια και την όραση
– Αποτυχίας αναπαραγωγής
– Βλάβη στο ανοσοποιητικό σύστημα – το στομάχι και διαταραχή του γαστρεντερικού συστήματος
– Βλάβη στο συκώτι και τις λειτουργίες των νεφρών
– Προβλήματα ακοής
– Διαταραχή του μεταβολισμού των ορμονών
– Δερματολογικές επιδράσεις
– Κίνδυνος ασφυξίας και πνευμονικής εμβολής

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr