ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

O χέστης Ντραγκι θα βρεί το θάρρος να τινάξει στον αέρα το δημοψήφισμα ;

ΑΡΓΥΡΗ ΞΕΡΡΑ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 28 Ιούν 2015 - 10:33
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Ελλάδας ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, θα αποφασίσει μέτρα για τις ελληνικές τράπεζες, σε δυο φάσεις: Για τη Δευτέρα και την Τρίτη, όσο δηλαδή διαρκεί το Μνημόνιο, και στη συνέχεια από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, διάστημα κατά το οποίο η χώρα θα βρίσκεται στον αέρα, χωρίς πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

Οι πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Ανταποκρινόμενος στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup αλλά και την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για την Ελλάδα, ο Μάριο Ντράγκι αναμένεται να υποδείξει την επιβολή capital controls, με όριο αναλήψεων για τη Δευτέρα και την Τρίτη, με εναλλακτικό σενάριο τον… τρόμο να μην ανοίξουν καν τη Δευτέρα οι τράπεζες.

Και στη συνέχεια, από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, και αφού δεν θα έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό, στην κατεύθυνση της συμφωνίας Ελλάδας και εταίρων, να διακόψει τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, κάτι που θα σημαίνει το απόλυτο χάος.

Σε ένα τέτοιο κλίμα, είναι απορίας άξιον πώς θα φτάσουμε μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής, με δεδομένη και την ψυχολογία των Ελλήνων, που επιβεβαιώθηκε με τις… ουρές σε ΑΤΜ, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr