ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Στουρνάρας διέταξε, η ώρα της ΕΡΤ έρχεται και θυμίζει 1973…

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΜΜΕ. - 21 Ιούν 2013 - 19:21
Loading...

Ο πρωθυπουργός της χώρας Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να μην κάνει άλλο υπομονή και ζήτησε να εκκενωθεί το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ από τον κόσμο.

του Στρατή Μαζίδη
Παράτολμη κίνηση αφού θα μπορούσε να αφήσει λίγο ακόμη την καθημερινότητα να κάνει τη δουλειά της με τη φθορά. Ίσως από την άλλη ο κος Στουρνάρας να θέλει να περάσει το μήνυμα του αποφασιστικού πρωθυπουργού. Αυτού που λαμβάνει αποφάσεις και τις υλοποιεί.

Το ερώτημα όμως είναι τι θα γίνει αν αυτοί που βρίσκονται μέσα, αρνηθούν να βγουν έξω.

Και το αρνούμαι να βγω έξω δεν είναι δύσκολο να ειπωθεί όταν 2000 άνθρωποι, απλοί εργαζόμενοι, θα βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη στην ανεργία με τις όποιες υποχρεώσεις τους ανοικτές.

Το ερώτημα που πρέπει να μας βασανίσει είναι ως που θα φτάσει η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βγάλει τον κόσμο έξω. Άλλωστε εδώ δεν είναι πλατεία Συντάγματος. Υπάρχει κτίριο. Διαφορετική η κατάληψη του ενός και διαφορετική η κατάληψη του άλλου. Από την άλλη πλευρά αυτή η κυβέρνηση δε μας έχει πείσει για την ανθρωπιά ή τη συμπόνοια της. Χτυπά το λαό στο ψαχνό. Χτυπά αλύπητα.

Η μάχη σίγουρα είναι άνιση καθώς η κυβέρνηση διαθέτει όλα τα “αναγκαία” μέσα. Από την άλλη πλευρά όμως, αν η ΕΡΤ μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση, τότε αυτό θα φανεί άμεσα.

Η ΕΡΤ είναι το πρώτο πείραμα. Αν πετύχει, τα υπόλοιπα θα έρθουν δίχως “να ανοίξει μύτη”.

Ένα ιστορικό κτίριο, ο προαύλειος χώρος, η σιδερένια πύλη. Οι συνειρμοί με το 1973 γίνονται αυθόρμητα.

Μακάρι να μη μείνουν συνειρμοί. Ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Διότι αν σημειωθούν ενδιάμεσα παρατράγουδα, υπάρχουν υπεύθυνοι και τους γνωρίζουμε όλοι.

freepen
Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΚAΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter