• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 20 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ομολογία Σόιμπλε: Νέα μέτρα το 2014 …

13 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
3
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Aποκλείει κούρεμα του ελληνικού χρέους…
«Είπαμε ξεκάθαρα ότι όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα, δηλαδή το 2014, θα δούμε εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέα βοήθεια. Τότε θα εξετάσουμε ένα νέο πρόγραμμα ή τη λήψη πρόσθετων μέτρων»,
δηλώνει κυνικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών

“Δεν είμαι…
η ‘υπερτρόικα’, πηγαίνω κατόπιν πρόσκλησης του έλληνα πρωθυπουργού για να δείξω ότι εμπιστευόμαστε την Ελλάδα, ότι θέλουμε να κάνουμε διμερώς ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτό τον δύσκολο δρόμο” είπε σε συνέντευξη στο δεύτερο πρόγραμμα της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ZDF και στο βραδινό μαγκαζίνο παραχώρησε χθες βράδυ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόϊμπλε ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Είστε ο λιγότερο δημοφιλής πολιτικός της Ευρώπης στην Ελλάδα, με ποια συναισθήματα ταξιδεύετε αύριο για την Αθήνα», ερωτήθηκε αρχικά ο κ. Σόιμπλε για να απαντήσει ότι πηγαίνει στην Αθήνα «με την αίσθηση ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί Έλληνες αισθάνονται έτσι, πιστεύουν ότι πρέπει να υλοποιήσουν αυτά τα επώδυνα μέτρα για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτοί ευθύνονται επειδή πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα. Αυτό όμως δεν ισχύει. Βοηθάμε τους Έλληνες, η Ευρώπη συνολικά. Δεν είμαι η ‘υπερτρόικα’, πηγαίνω κατόπιν πρόσκλησης του έλληνα πρωθυπουργού για να δείξω ότι εμπιστευόμαστε την Ελλάδα, ότι θέλουμε να κάνουμε διμερώς ότι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτό τον δύσκολο δρόμο. Συνολικά η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν δρόμο που την οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον».

Αισιοδοξία από την τουριστική κίνηση και σημάδια ανάπτυξης

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα παρουσιάζει πλέον μια καλύτερη οικονομική ανάπτυξη». Σχετικά με την τουριστική κίνηση φέτος επισήμανε ότι «η τρέχουσα τουριστική σεζόν είναι καλύτερη από την περσινή και θα ήταν κρίμα εάν γενικές απεργίες ή παρόμοιες ενέργειες έθεταν αυτή την εξέλιξη σε κίνδυνο».

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για θετικά σημάδια ανάκαμψης τονίζοντας την ανάγκη τόνωσης της οικονομίας με κομβικές διαρθρωτικές κινήσεις. Η Ελλάδα, είπε, «έχει βελτιώσει σημαντικά τις εξαγωγές της προς τρίτες χώρες, πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα και όλα αυτά είναι θετικές εξελίξεις». Ωστόσο, ο υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έχει μια υπερδιογκωμένη δημόσια διοίκηση και δεν γίνεται αυτό να αλλάξει εάν δεν υπάρξουν κάποια μέτρα προσαρμογής». «Το μόνο που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην Ελλάδα», λέει στη συνέχεια ο κ. Σόιμπλε, «είναι να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη (…). Οι προσπάθειες αποδίδουν και θα συνεχίσουν να αποδίδουν».

«Η Ελλάδα να τηρεί τα υπεσχημένα»

Σχετικά με το μέγεθος του χρηματοδοτικου κενού ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι κατά την έγκριση της τελευταίας δόσης «είπαμε ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει ορισμένα πρόσθετα μέτρα. Το πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητά και ελπίζω να ψηφίσει η Βουλή είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα. Πρέπει να φροντίζουμε ώστε η Ελλάδα να τηρεί τα υπεσχημένα. Προσφέρουμε βοήθεια για αυτοβοήθεια. Και έτσι θα συνεχίσει. Εγκρίναμε τη δόση για το τρίτο τρίμηνο, για το τέταρτο θα υπάρξει νέα αξιολόγηση της τρόικας»

Σε ερώτηση εάν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους μετά τις εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών απαντά: «Όταν εγκρίναμε το πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα είπαμε ξεκάθαρα ότι όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα, δηλαδή το 2014, θα δούμε εάν η Ελλάδα χρειάζεται νέα βοήθεια. Τότε θα εξετάσουμε ένα νέο πρόγραμμα ή τη λήψη πρόσθετων μέτρων».

«Δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε νέο κούρεμα»

«Δεν πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε νέο κούρεμα» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός νέο κουρέματος του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας ότι ήταν «ένας από εκείνους που αγωνίστηκαν όσο λίγοι για το κούρεμα, και τελικά το κάναμε απομειώνοντας κατά 53% το χρέος που βρισκόταν στα χέρια ιδιωτών. Ένα νέο κούρεμα δεν σχεδιάζεται. Αυτό δεν μπορεί να το εξηγήσει κανείς και στις χρηματαγορές. Θα δημιουργούσε νέα ανασφάλεια. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πιθανότατα ένα πρόσθετο πρόγραμμα, ένα νέο πρόγραμμα. Προσχεδιάσαμε το δρόμο μέχρι το 2020. Το είπαμε ήδη πέρσι, ενημερώσαμε ήδη τότε τη γερμανική βουλή. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι πρόκειται για έκπληξη. Αυτό δεν σχετίζεται με τις εκλογές αλλά με τη διάρκεια του προγράμματος. Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για φέτος. Αυτό είναι ήδη αρκετά δύσκολη αλλά το κάνουν πολύ καλύτερα από ότι θα πίστευαν οι περισσότεροι».

Πηγή: Deutsche Welle
left.gr
nonews-news.blogspot.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Άρης Τάτσης Δικηγόρος: Απάτη η ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άρης Τάτσης Δικηγόρος: Απάτη η ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις

by admin
2 ημέρες ago
Michael Snyder: Ξεκινάει η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση από την Υπερχρεωμένη Ιαπωνία;
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Michael Snyder: Ξεκινάει η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση από την Υπερχρεωμένη Ιαπωνία;

by admin
1 εβδομάδα ago
«Έρχεται νέο 1929»: Προειδοποίηση Kiyosaki για μεγάλο κραχ – Σκάει η «φούσκα των πάντων»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έρχεται νέο 1929»: Προειδοποίηση Kiyosaki για μεγάλο κραχ – Σκάει η «φούσκα των πάντων»

by admin
1 εβδομάδα ago
Ἀλλάζουν τά εὐρώ ἀπό τό 2027! Τί θά γίνει μέ τά παλιά πού ἔχετε στό σπίτι καί ὄχι στήν Τράπεζα; Τά ἔχουν βάλει στό μάτι;….
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ἀλλάζουν τά εὐρώ ἀπό τό 2027! Τί θά γίνει μέ τά παλιά πού ἔχετε στό σπίτι καί ὄχι στήν Τράπεζα; Τά ἔχουν βάλει στό μάτι;….

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ! ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ

ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ! ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ !‏

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ !‏

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr