ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πάγωσε ο Nτράγκι το Μαξίμου, αύξησε τον ΕLA μόνο 200 εκατομμύρια!!!

ΑΡΓΥΡΗ ΞΕΡΡΑ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 21 Μάι 2015 - 7:39
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

μηχανισμού ELA, ενώ δεν ελήφθη απόφαση για “κούρεμα” στα ενέχυρα των τραπεζών.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο όριο δανεισμού διαμορφώνεται στα 80,2 δισ. ευρώ, αφήνοντας και πάλι ένα περιθώριο ρευστότητας 3 δισ. ευρώ για τις τράπεζες.

Η μικρή αύξηση του ορίου ρευστότητας αποδίδεται στο χαμηλό επίπεδο εκροών που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο μέτωπο των καταθέσεων.

Νωρίτερα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις, μετέδιδε πως η ελληνική κεντρική τράπεζα επρόκειτο να ζητήσει από τους φορείς χάραξης πολιτικής μια αύξηση του ELA κατά 1,1 δισ. ευρώ.

Ορισμένοι φορείς χάραξης πολιτικής θέλουν να επιτρέψουν στην ελληνική κεντρική τράπεζα μια πολύ μικρότερη αύξηση ή καθόλου αύξηση, καθώς η Ελλάδα έχει ακόμη ένα χρηματοδοτικό μαξιλάρι διαθέσιμο και οι εκροές καταθέσεων σταθεροποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ αύξησε τη διαθέσιμη χρηματοδότηση του ELA στα 80 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr