ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Pat Buchanan : «300 πυρηνικές κεφαλές έχει το Ισραήλ και το Ιράν είναι το πρόβλημα;»

ΔΙΕΘΝΗ. - 22 Νοέ 2012 - 19:23

Russia Today / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι Ισλαμικοί πόλεμοι έφεραν αμφίβολο όφελος στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, λέει ο πρώην σύμβουλος Αμερικάνων προέδρων Pat Buchanan, συγγραφέας του βιβλίου “Suicide of a
Superpower” (“Η Αυτοκτονίας μιας Υπερδύναμης”), σε συνέντευξή του στο RT.

Δείτε το βίντεο και μετά το περιεχόμενο της συνέντευξης:


Ένας νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα είναι μια καταστροφή για τις ΗΠΑ και για την παγκόσμια οικονομία, λέει.

«Ήμουν αντίθετος με την επιχείρηση ‘Καταιγίδα της Ερήμου’ το 1991 και την εκδίωξη του Σαντάμ Χουσεΐν από το Κουβέιτ, γιατί, είπα, «Αυτός απλά θα είναι ο πρώτος αραβικό-αμερικανικός πόλεμος».

Κοιτάζοντας τον αριθμό των συγκρούσεων στον ισλαμικό κόσμο που η Αμερική εμπλέκεται τώρα, δεν μπορεί κανείς παρά να παραδεχθεί ότι ο Buchanan ήταν σωστός πριν από 20 χρόνια.

“Δεν μπορείς να αναπαράγεις τη Μέση Δύση στη Μέση Ανατολή,” κατέληξε ο Pat Buchanan.

Από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, με ένα δημοσιονομικό έλλειμμα του 10 τοις εκατό του ΑΕΠ της, η Αμερική απλά δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να συνεχίσει “να μεταφέρει αυτό το τεράστιο βάρος, υπερασπίζοντας 40 ή 50 χώρες σε όλο τον κόσμο,” λέει ο Buchanan, “Πρέπει να φέρουμε τους στρατιώτες πίσω στα σπίτια τους.”

Το να απαλλαγούμε από αυτές τις βάσεις ουσιαστικά σημαίνει τη διάλυση της αμερικανικής αυτοκρατορίας για να βοηθηθούν οι HΠΑ να επιβιώσουν πέρα ​​από το 2025.

Η σταυροφορία της Αμερικής κάτω από τη σημαία του τερματισμού της τυραννίας στον κόσμο είναι «εντελώς ουτοπική».

“Αυτό που οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν στην εξωτερική πολιτική τους είναι να οικοδομήσουν μια άμυνα αρκετά ισχυρή για να προστατευθούν τα ζωτικά συμφέροντά μας και οι ζωτικής σημασίας σύμμαχοί μας», λέει. «Όταν ανακύπτει πρόβλημα στη Ζιμπάμπουε ή κάπου αλλού – οι άνθρωποι εκεί πρέπει να ασχοληθούν με τα δικά τους προβλήματα.”

Ο Pat Buchanan πιστεύει πραγματικά ότι, εφ ‘όσον αυτά τα καθεστώτα δεν απειλούν τα ζωτικά συμφέροντα της Αμερικής ή δεν απειλούν και σκοτώνουν Αμερικανούς, “το γεγονός ότι διοικούν ή κακοδιοικούν ορισμένες χώρες δεν είναι δικό μας πρόβλημα.”

Ο Pat Buchanan πιστεύει ότι κανένας Αμερικανός δεν θέλει να παρέμβει στη Συρία για την οποία “δεν έχουν ιδέα”.

“Οι ΗΠΑ δεν έχουν ζωτικά συμφέροντα στη Συρία”

Μιλώντας σχετικά με την κατάσταση αδιεξόδου στη Συρία, ο Buchanan λέει ότι δεδομένου ότι ο Πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ ήταν αδίστακτος στην καταστολή της εξέγερσης στη χώρα – καλύτερα και έφευγε από τη χώρα του και να την άφηνε να έχει μια πιο δημοκρατική κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δεν έχουν ζωτικά συμφέροντα στη Συρία, λέει ο Pat Buchanan.

Το πραγματικό ζήτημα με τη Συρία είναι: αν το καθεστώς Άσαντ ανατραπεί, “ποιος θα έρθει στην εξουσία στη Δαμασκό” αναρωτιέται ο Buchanan.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Αλ Κάιντα, που διεισδύουν στη Συρία δεν θα φέρουν τίποτα καλό στην περιοχή για τις ΗΠΑ.

“Πρέπει να αναρωτηθούμε: είναι ο διάβολος που γνωρίζουμε προτιμότερος από τον διάβολο που δεν γνωρίζουμε;”

Η Αλ Κάιντα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα βρίσκει πάντα «αποτυχημένα κράτη» όπως είναι η Υεμένη, η Σομαλία και το Αφγανιστάν υπό τους Ταλιμπάν, να τα λυμαίνεται και ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία φαίνεται να είναι ένα καλό περιβάλλον για τους τρομοκράτες.

Σύμφωνα με τον Buchanan, η Συρία είναι μια δυνητική καταστροφή, όπου ο κόσμος μπορεί να δει ένα πόλεμο μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων, με εθνοτικές συγκρούσεις Κούρδων και Δρούζων να ακολουθούν.

“Γι ‘αυτό είμαι εναντίον του να στέλνεις όπλα και να υποβοηθάς την αντίσταση κατά του Assad”, δήλωσε ο Buchanan, εξηγώντας ότι το να παίρνεις το μέρος της μιας πλευράς στη σύγκρουση μπορεί να καταλήξει σε ένα αποτυχημένο κράτος στη Συρία.

«Υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που θέλει πόλεμο με το Ιράν».

Σχολιάζοντας σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο Pat Buchanan δήλωσε ότι υπάρχουν νεοσυντηρητικοί και πολιτικοί του Ισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν την επιθυμία του Τελ Αβίβ η Αμερική να συντρίψει τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί που γενικά πιστεύουν ότι το Ιράν κινείται προς την δημιουργία πυρηνικών όπλων και, όπως είναι, θα ευνοήσουν μια στρατιωτική δράση για να την αποτρέψουν», είπε, αν και αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι το Ιράν είναι μια πυρηνική απειλή.

Ο Pat Buchanan υπενθύμισε την πυραυλική κρίση της Κούβας, όταν οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ είχαν χιλιάδες όπλα “για να καταστρέψουν ο ένας τον άλλον το απόγευμα” και αυτό ήταν “πραγματικά τρομακτικό.”

Σήμερα το Ιράν ούτε έχει πυρηνική βόμβα, ούτε έχει τα μέσα για την επίτευξη της.
“Το Ιράν δεν με φοβίζει και δεν θα πρέπει να τρομάζει τον αμερικανικό λαό”, δήλωσε ο Buchanan, την ώρα που “οι Ισραηλινοί έχουν 300 ατομικές βόμβες. Ποιος παρουσιάζεται ως υπαρξιακή απειλή σε ποιόν;”

Αλλά οι Αγιατολάχ του Ιράν και ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ “πάντα βοηθάνε τα γεράκια με κάποιες παράφρονες δηλώσεις κάθε δύο μήνες” και αν το Ιράν καταστρέψει κάποιον οι ΗΠΑ θα πρέπει να μπουν στην υπόθεση, είπε ο Buchanan.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr