ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πυρά πανταχόθεν: Ταυτόχρονα με το Σκοπιανό ανοίγει ο φάκελος «Τσαμουριά», μαζί με τις ορέξεις των Αλβανών!

ΕΘΝΙΚΑ. - 10 Ιαν 2018 - 22:30
Loading...

Του Άρη Δημόπουλου
Αφού με…συνοπτικές διαδικασίες φαίνεται πως παραδίδεται η Μακεδονία με τους Σκοπιανούς να πανηγυρίζουν για το «Macedonia» ή «Νew Macedonia», οι ορέξεις ανοίγουν και στους άλλους…καλούς μας γείτονες, προσπαθώντας να αρπάξουν κάποιο κομμάτι από την «ελληνική πίτα».

Το ανύπαρκτο ουσιαστικά θέμα των Τσάμηδων ή της Τσαμουριάς ανοίγουν και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο οι Αλβανοί, επιβεβαιώνοντας την υιοθέτησή του και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, αναφερόμενος στην τριήμερη επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Κοτζιά, στην Κορυτσά, δεν παρέλειψε να κάνει από τώρα νύξη στο θέμα των Τσάμηδων, που όπως είπε παραμένει μέχρι σήμερα ανοικτό.

Θυμίζουμε σε αυτό το σημείο τα -κατά καιρούς- ξεσπάσματα των εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας αναφορικά με την δήθεν γενοκτονία των Τσάμηδων σε Ήπειρο και Αλβανία από τους Έλληνες (!!), κάτι που αποδεικνύεται ιστορικά μόνο στις…φαντασιώσεις των γειτόνων.

Κατά τους ίδιους, περίπου 100.000 Τσάμηδες σφαγιάστηκαν κατά τον προηγούμενο αιώνα από τους Έλληνες, ενώ δεν δόθηκαν ούτε καν αποζημιώσεις από την ελληνική πλευρά για τα «σπασμένα».

Ενώπιον λοιπόν του Νίκου Κοτζιά, ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας θέλει αυτήν την φορά να εντάξει για τα καλά το θέμα της Τσαμουριάς στις διμερείς διαπραγματεύσεις, φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα τα πάθη και τις διώξεις της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο, για τα οποία ελάχιστοι μιλούν σήμερα.

«Πρώτο πακέτο είναι η επίλυση της εμπόλεμης κατάστασης που συνδυάζεται με το θέμα των Τσάμηδων. Στο πακέτο αυτό υπάρχουν τα ακίνητα των Τσάμηδων, το ζήτημα του νεκροταφείου ή του προσκυνήματος των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αλβανία κ.λπ.», σημειώνει ο Αλβανός ΥΠΕΞ σε τηλεοπτικό δἰκτυο της χώρας του και συνεχίζει:

«Δεύτερο πακέτο είναι τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας και συνδυάζεται με τα δικαιώματα των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα».

Ημερομηνία-ορόσημο είναι η 19η Ιανουαρίου, όπου και ο Ν.Κοτζιάς θα μεταβεί για συνομιλίες στην γειτονική χώρα, έχοντας παράλληλα σε εκκρεμότητα το Σκοπιανό ζήτημα, αλλά και τις προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Επομένως, αμέσως μετά τα Σκόπια ξέρουμε τι έχει σειρά…

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter