ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

«Πουλήστε τα όλα», λένε οι δανειστές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 8 Ιούν 2015 - 10:12
Loading...

Σε διαφορετική κατεύθυνση κινούνται οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και των «θεσμών» για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι δανειστές επιμένουν στην αρχική τους θέση, να εφαρμοστεί δηλαδή το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων όπως αυτό είχε διατυπωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ η ελληνική πλευρά στην πρόταση που απέστειλε προς τους δανειστές τονίζει ότι απαραίτητη είναι η προϋπόθεση να εισρεύσει στα ασφαλιστικά ταμεία μέρος των εισπράξεων από τις ιδιωτικοποιήσεις και να ενισχυθεί η αναπτυξιακή τράπεζα.

Οσον αφορά τη σειρά με την οποία θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί, και εκεί φαίνεται πως υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών. Από τη μία πλευρά, οι «θεσμοί» επιμένουν να υλοποιηθεί άμεσα το πρόγραμμα όπως αρχικά είχε διατυπωθεί, ενώ η κυβέρνηση εξαιρεί το Ελληνικό και τη ΔΕΗ και προτείνει την επανεξέταση και κάποιων άλλων «φακέλων», όπως των ΕΛΤΑ ή της ΛΑΡΚΟ, ζητώντας ακόμα και την εξαίρεσή τους από τη λίστα των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι το 2015 θα μπορέσει να εισπράξει 1,5 δισ. ευρώ, εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων, κρίνοντας ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια αποτελούν ένα «γερό χαρτί», ενώ μακροπρόθεσμα στοχεύει στην είσπραξη 7,5 δισ. ευρώ έως το 2022.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑLoading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Συνέλληνας έχει ανάγκη τη βοήθειά μας μέρες που έρχονται !
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter