ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Προσπαθούν να ακυρώσουν τις προφητείες: Οχυρώνουν την Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι για να αποφύγουν την κατάληψης της – Τι αποκάλυψε Υπουργός του Ερντογάν

ΔΙΕΘΝΗ. - 15 Ιαν 2018 - 21:55
Loading...

ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΙΑ Η ΑΙΤΙΑ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ 

Τις προφητείες για την ελληνική Κωνσταντινούπολη προσπαθεί να αποφύγει ο Σουλτάνος, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε υπουργός του ο οποίος μίλησε για γεωστρατηγικούς κινδύνους και Θράκη. Φαίνεται ότι

οι προφητείες του «τριβελίζουν» το μυαλό ενόψει της κόντρας του με τις ΗΠΑ και μιας πιθανής αλλαγής της γεωπολιτικής κατάστασης της περιοχής .

Ο ίδιος γνωρίζει τις Ορθόδοξες προφητείες πολύ καλά για την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης από τους Έλληνες και δημιουργεί τεχνητό υδάτινο κώλυμα με το δεύτερο κανάλι ενώ παρακάμπτει και την συνθήκη του Μοντρέ.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι το σχέδιο αυτό του Καναλιού της βασιλεύουσας ήταν καθαρά προσωπική απόφαση του Τούρκου προέδρου από το 2005.

Ποια θα ήταν όμως  η χρησιμότητα του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης σε περίπτωση πολέμου ή πιθανή κατάληψης της από « ξένες δυνάμεις»;

Την απάντηση δίνει Τούρκος υπουργός σήμερα.

«Ως αποτέλεσμα όλων αυτών των μελετών, η διαδρομή του Καναλιού της Κωνσταντινούπολης δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη όλες τους πιθανούς κινδύνους της χώρας μας με την Θράκη και τις αλληλεπιδράσεις συμπεριλαμβανομένης της αστικής μεταμόρφωσης της . Μετά από αυτό, η δουλειά μας θα συνεχιστεί στον άξονα  Küçükçekmece, Sazlıdere, Durusu», δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός ο οποίος είναι  υπεύθυνος για το έργο αποκαλύπτοντας πολλά από τα σχέδια του Τούρκου Σουλτάνου .

Από καθαρά στρατιωτική άποψη, το κανάλι θα δυσκόλευε οποιονδήποτε θελήσει να επιτεθεί από τον Βορρά και ήθελε  να επιτεθεί σε μια πόλη 15 εκατ. κατοίκων από την στεριά σε έναν πιθανό πόλεμο .

Η ιστορία με την προφητεία για κατάληψη της πόλης από τους Έλληνες πιθανόν να έχει επηρεάσει βαθιά τον Τούρκο πρόεδρο , ο οποίος με αυτό το τεράστιο έργο προσπαθεί να ανατρέψει αυτά που έχουν προφητευθεί εδώ και αιώνες για την πόλη αυτή.

Πιθανόν τρέμει στην ιδέα να χάσει μια πόλη που κατέλαβε ο Σουλτάνος Μωάμεθ το 1453 , όταν ολόκληρη η δύση είχε προδώσει άνανδρα την μόνη αυτοκρατορία που « φύλαγε Θερμοπύλες» έναντι των Βαρβάρων της δύσης.

Προσπαθούν να ακυρώσουν τις προφητείες: Οχυρώνουν την Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι για να αποφύγουν την κατάληψης της – Τι αποκάλυψε Υπουργός του Ερντογάν - Εικόνα0

Αυτό δείχνει και η φωτογραφία του τουρκικού τύπου για τα σχέδια του καναλιού που δημιουργεί ένα τόξο προς τον Βορά.

Όλα αυτά ενδεχομένως στοιχειώνουν στο μυαλό του για αυτό και προωθεί εσπευσμένα το τεράστιο σχέδιο με το Κανάλι της Κων/πολης.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα 15 Ιανουαρίου 2017 την «καταλληλότερη» διαδρομή για το αμφισβητούμενο σχέδιο του «Καναλιού της Κωνσταντινούπολης», ένα τεχνητό θαλάσσιο έργο παράλληλο με τον Βόσπορο που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

«Ο διάδρομος Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu» έχει επιλεγεί ως η πλέον κατάλληλη διαδρομή για το έργο αυτό» , ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας Ahmet Arslan σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, ανέφερε το  κρατικό πρακτορείο ειδήσεων  Anadolu.

Ο Arslan πρόσθεσε ότι η διαδρομή θα εκτείνεται για μήκος 45 χιλιομέτρων (28 μίλια).

Η διαδρομή αναμένεται να είναι συνολικά 45 χιλιόμετρα και θα ξεκινήσει από τη λίμνη Küçükçekmece, που βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Esenyurt και Avcilar στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Θα συνεχίσει προς βορρά μέσω του φράγματος Sazlıdere της Κωνσταντινούπολης  και θα φτάσει στη Μαύρη Θάλασσα ανατολικά του φράγματος Terkos, που βρίσκεται στο χωριό Durusu στην περιοχή Çatalca.

Οι τουρκικές αρχές αναφέρουν ότι το κανάλι θα μπορεί να διακινεί  160 πλοία την ημέρα και έτσι θα προσφέρει ανακούφιση στην ναυτιλιακή κίνηση, ιδιαίτερα στην κυκλοφορία πετρελαιοφόρων, τα οποία επί του παρόντος πρέπει να περιμένουν πολλές ώρες  για να περάσουν  από το Βόσπορο.

Ωστόσο, κύκλοι στην χώρα  προειδοποίησαν για ενδεχόμενες καταστροφικές περιβαλλοντικές συνέπειες και επέκριναν την επιδίωξη ενοικίου που ενθαρρύνεται από την ανεξέλεγκτη αστική επέκταση.

Προσπαθούν να ακυρώσουν τις προφητείες: Οχυρώνουν την Κωνσταντινούπολη οι Τούρκοι για να αποφύγουν την κατάληψης της – Τι αποκάλυψε Υπουργός του Ερντογάν - Εικόνα1

Το κανάλι της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στα σχέδια από  τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να το αναγγέλλει ως «τρελό σχέδιο» πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2011.

Λεπτομέρειες για το έργο δεν υπάρχουν  και ο Arslan παρέμεινε «σφίγγα» όσο αφορά την χρηματοδότησή του, σημειώνοντας απλώς ότι θα είναι «πολύ μεγαλύτερο» από άλλα έργα.

Το έργο σχεδιάζει να διχοτομήσει την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, σχηματίζοντας ένα νησί μεταξύ των ηπείρων της Ασίας και της Ευρώπης.

Το νέο κανάλι  ναυσιπλοΐας θα παρακάμπτει εντελώς  τον Βόσπορο. Το νέο έργο στοχεύει στην ελαχιστοποίηση κίνησης των πλοίων στο Βόσπορο. Προορίζεται να είναι έτοιμο για την 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2023.

Ο κύριος σκοπός του έργου είναι η μείωση της κίνησης των πλοίων από τον Βόσπορο, και η ελαχιστοποίηση των κινδύνων  που συνδέονται κυρίως με  τα δεξαμενόπλοια. Περίπου 56.000 πλοία περνούν ετησίως μέσω του Βοσπόρου, μεταξύ των οποίων 10.000 δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν 145 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου.

Η Διεθνής πίεση αυξάνεται με την αύξηση της χωρητικότητας των θαλάσσιων μεταφορών, μέσω των τουρκικών στενών, που φέρνει  κινδύνους για την ασφάλεια της θαλάσσιας διέλευσης.

Το κανάλι θα βοηθήσει περαιτέρω στην πρόληψη της ρύπανσης, που προκαλείται από μεγάλα πλοία που διέρχονται  ή αγκυροβολούν στην Θάλασσα του Μαρμαρά , πριν από την νότια είσοδο του Βοσπόρου,.

Σύμφωνα με ανάλυση, η κατασκευή αυτού του Καναλιού αυτού δύναται να προκαλέσει ακόμα και πιθανό πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, και εξηγούμεθα .

Ο εκνευρισμός της Μόσχας σχετικά με το έργο αυτό είναι μεγάλος, από τότε που ανακοινώθηκε , καθώς σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει, πράγμα που ήδη υλοποιείται, στην κατασκευή της διώρυγας, τότε ο γεωστρατηγικός ρόλος της Ρωσίας θα δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα.

Σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου μεταφέρεται μέσω δεξαμενόπλοιων, που διέρχονται τα Στενά των Δαρδανελλίων και του Βοσπόρου. Αν λοιπόν κατασκευαστεί η εν λόγω διώρυγα, η Μόσχα φοβάται πως θα εκτιναχθούν τα τέλη διέλευσης, προκειμένου να αποσβεστούν τα έξοδα από αυτό το μεγάλο έργο.

Ο δεύτερος και μεγαλύτερος φόβος του Κρεμλίνου αφορά την μέγγενη στην οποία αναγκαστικά θα μπει ο ρωσικός στόλος, που βρίσκεται στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, καθώς με την κατασκευή της διώρυγας αφενός ο χρόνος αντίδρασις του, και εξόδου του από τα Στενά, θα μειωθεί αισθητά, ενώ αφετέρου το ΝΑΤΟ μέσω της Τουρκίας, θα ελέγχει τις κινήσεις όλων των ρωσικών πολεμικών πλοίων, ακόμα και των υποβρυχίων.

Μάλιστα παλαιότερα στην περίοδο έντασης των σχέσεων Ρωσίας κ,αι Τουρκίας «ο ίδιος ο Ερντογάν είχε δηλώσει  ότι η Μαύρη Θάλασσα θα είναι το νέο θέατρο των συγκρούσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, και ως εκ τούτου, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας».

Πρόκειται για σαφή περιγραφή ενός επικείμενου παγκόσμιου πολέμου με αφορμή τον γεωπολιτικό, ναυτικό και στρατιωτικό «στραγγαλισμό» της ρωσικής ομοσπονδίας από τις ΗΠΑ.

Οι Τούρκοι είναι ίσως οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» σε αυτήν την πρώτη μεγέθους πρόκληση κατά της Ρωσίας στον Εύξεινο Πόντο (που είναι η πραγματική  ονομασία του) , αναβιώνοντας  έτσι το μύθο για το «Χρυσόμαλλο δέρας», το οποίο  τώρα είναι η ρωσική «Αρκούδα» η οποία είναι λίαν επικίνδυνη και τρομερή.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης  και την κατασκευή ενός αεροδρομίου, του τρίτου της Κωνστνατινούπολης και του μεγαλύτερου της Τουρκίας- και ενός λιμανιού κοντά στη διώρυγα, δήλωσε ο Ερντογάν, παράλληλα, όρισε το 2023 ως έτος ολοκλήρωσης των εργασιών.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η νέα διώρυγα δεν θα την διέπει η συνθήκη του Μοντρέ , η οποία διέπει τον Βόσπορο. Έτσι σε περίπτωση που « μπλοκάρει», λέμε τώρα…τυχαία…ο Βόσπορος, , να μην επιτραπεί η διέλευση Ρωσικού πολεμικού πλοίου προς την Μεσόγειο.

pentapostagma.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter