• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Το ρωσικό ναυτικό “παίζει με τα νεύρα” του ΝΑΤΟ – Εκτοξεύσεις πυραύλων κρουζ από υποβρύχιο και από τη Βόρεια Θάλασσα! [βίντεο]

11 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

 Σε μια λιτή ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στις 9 Οκτωβρίου ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo το “Rostov-on-Don” εκτέλεσε επιτυχημένη βολή του πυραυλικού συστήματος “Caliber” από τη Θάλασσα του Μπεραντς όπου εκτελεί δοκιμές αποδοχής στον στόλο.

“Ο πύραυλος εκτοιξεύτηκες με το υποβρύχιο σε κατάδυση εναντίον θαλάσσιου στόχου σε πεδίο βολής του Στόλου της Βορείας Θάλασσας στην θαλάσσια περιοχή του Μπάρεντς. Ο στόχος βρίσκονταν σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων και χτυπήθηκε με ακρίβεια” όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου  Vadim Serga.

Η ανφορά της δοκιμής  αυτής έρχεται μόλις 3 μέρες μετά το πλήγμα που υπέστει το ισλαμικό κράτος από πυραύλους του τύπου στην περιοχή ης Συρίας από την εκτόξευση 26 πυραύλων από σκάφη επιφανείας στην Κασπία Θάλασσα και έχει οδηγήσει σε ανησυχία ακόμα και τις ΗΠΑ για τις αναβαθμισμένες ικανότητες του ρωσικού ναυτικού.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση αμερικανού αναλυτή ότι “Οι ΗΠΑ έχασαν το προνόμιο να μονοπωλούν τις ικανότητες και το φόβο των πυραύλων κρουζ τύπου Tomahawk”.

Το πρώτο χτύπημα

Νωρίς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου πολεμικά πλοία του ρωσικού Ναυτικού που ανήκουν στην ομάδα ναυτικής κρούσης της Κασπίας Θάλασσας εκτόξευσαν 26 συνολικά βλήματα cruise εναντίον θέσεων ισλαμιστών του ISIS στη Συρία.

“Τα πλοία Grad Sviyazhsk, Uglich και Veliky Ustyug εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ εναντίον υποδομών του ISIS εστη Συρία από την περιοχή της Κασπίας θάλασσας “, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ρωσική στρατιωτική επίθεση πραγματοποιήθηκε “από τα υψηλής ακρίβειας συστήματα Kalibr ΝΚ, οι πύραυλοι cruise των οποίων έπληξαν στόχους με επιτυχία και με μεγάλη ακρίβεια.”

Το υποβρύχιο και ο φόβος της Ευρώπης

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο αποτελεί ένα από τα 6 συνολικά του τύπου που θα καλύψουν τις ανάγκες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και αυτό σημαίνει μετά την αποδεδειγμένη ικανότητα των πυραύλων που μπορεί να φέρουν ότι η μισή Ευρώπη και Μέση Ανατολή πλέον θα βρίσκονται στο σκοπευτικό της ρωσικής ισχύς καθώς η υποβρύχια δυνατότητα εκτόξευσης δίνει μικρούς χρόνους αντίδρασης.

Το υποβρύχιο ανήκει στην κλάση improved Kilo ή Kilo II(636.3) και αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου το 2016.Πρόκειται για βελτιωμένη τεχνολογία (μείωση του θορύβου) του συστήματος τροφοδοσίας και με προηγμένα συστήματα παρακολούθησης και καταπολέμησης στόχων. Το σκάφος εκτοπίσματος 3.100 τόνων επανδρώνεται από 52 ναυτικούς, έχει μια ταχύτητα εν καταδύσει 20 κόμβων, μια αυτονομία από 400 μίλια με δυνατότητα περιπολίας για 45 ημέρες. Είναι οπλισμένο με 18 τορπίλες και μπορεί να οπλιστεί και με οκτώ βλήματα επιφανείας-αέρος.

Μάλιστα το NATO τα ονομάζει “μαύρες τρύπες” λόγω του χαμηλού ίχνους τους.

Ο πύραυλος 

Τα υποβρύχια θα είναι εξοπλισμένα με τους cruise τύπου  3M14TE Kalibr-NK.

Το μέγιστο βεληνεκές των πυραύλων αυτών είναι 2600km πιθανότατα με συνδυασμό συστήματος πλοήγησης INS/GPS/GLONASS πετώντας σε προφίλ nap on earth σε πολύ χαμηλό ύψος.

Το βλήμα Caliber (οικογένεια Club ή Klub SS-N-30) είναι σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστεί ακόμα και τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.Η ακρίβεια βολής του Caliber αναφέρεται με 1-2 μέτρα. Επιπλέον, η πολεμική κεφαλή βάρους 400 κιλών μπορεί να καταστρέψει κάθε προστατευόμενο στόχο, ακόμη και να βυθίσει ένα αεροπλανοφόρο της κατηγορίας Nimitz, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι Ρώσοι.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
52 λεπτά ago
Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ

by admin
1 ώρα ago
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων
Slider

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων

by admin
2 ώρες ago
Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19
Slider

Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19

by admin
2 ώρες ago
Next Post
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ: Άρχισαν τα υπονοούμενα για το “στρατόπεδο εκπαίδευσης” στο Λαύριο

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΡΗΞΕΙΣ: Άρχισαν τα υπονοούμενα για το "στρατόπεδο εκπαίδευσης" στο Λαύριο

Καταγγελία: Δέχτηκα απειλή για την ζωή μου επειδή δημοσίευσα αναφορά μου στον Νικολούδη για σκάνδαλα στην Γ.Γ Αθλητισμού.

Καταγγελία: Δέχτηκα απειλή για την ζωή μου επειδή δημοσίευσα αναφορά μου στον Νικολούδη για σκάνδαλα στην Γ.Γ Αθλητισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr