• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σας δουλεύει ! … Ανέβαλε την άφιξή της η… «Δρακουλέσκου» – Οι δανειστές ζητούν νέο πακέτο μέτρων εντός του Αυγούστου!

11 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στην Αθήνα θα βρίσκονται από σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών (Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ, Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ, Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM και Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ), οι οποίοι θα έχουν τις πρώτες «στενές επαφές» με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και μεταξύ τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, σήμερα θα καταφθάσουν μόνο οι τρεις από τους τέσσερις (οι Ντέκλαν Κοστέλο της ΕΕ, Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ, Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM),  καθώς η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ φέρεται να ανέβαλε το ταξίδι της για την Πέμπτη. Η ξαφνική αναβολή της επίσκεψής της ενδεχομένως να σχετίζεται με διαφωνίες που έχει το Ταμείο με το πρόγραμμα ενώ δημιουργείται πρόβλημα στα χρονοδιαγράμματα καθώς είναι δύσκολο να κλείσει μια συμφωνία μέχρι τις 18 Αυγούστου. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάποια εμπλοκή απλά η Ντέλια Βελκουλέσκου θα έρθει μια ημέρα αργότερα απ’ τους άλλους επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών.

Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες καθώς η πρώτη διάσταση απόψεων αφορά στο τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων που ζητούν οι δανειστές. Επιμένουν ότι η Βουλή πρέπει να ψηφίσει εντός του Αυγούστου και νέα μέτρα, κάτι που η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά πιστεύοντας πως θα δημιουργηθεί νέο ρήγμα και πιθανότατα να μη στηρίξει ούτε η αντιπολίτευση. Εκτιμά δε ότι μπορεί να κλείσει τη συμφωνία μέχρι 18 Αυγούστου και χωρίς άλλα μέτρα.

Από χθες

Ήδη άρχισαν από το πρωί της Τρίτης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι διαπραγματεύσεις σε διάφορες ομάδες εργασίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων. Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι επισήμαναν παράλληλα ότι στόχος και των δύο πλευρών είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ειδικά για τα τεχνικά κλιμάκια, αυτά αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους έως και την Παρασκευή και μόνον σε κάποια ειδική περίπτωση θα υπάρξει «follow up» το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, δεν υπήρξε το οποιαδήποτε οργανωτικό πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις γίνονται στον χώρο διαμονής των θεσμών και, όποτε χρειάστηκε, εκπρόσωποι των θεσμών συναντήθηκαν με Έλληνες αξιωματούχους στην Τράπεζα της Ελλάδος και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα λειτουργούν αρκετές ομάδες εργασίας, που θα αφορούν στα δημοσιονομικά μεγέθη, το συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα εργασιακά, τις αγορές προϊόντων (toolkit ΟΟΣΑ), κ.λπ.

Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και κυβερνητικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν δε ότι τα δημοσιεύματα περί νέων προαπαιτούμενων μέτρων (στα οποία φέρεται να εμμένουν κάποιοι από τους δανειστές) δεν προκύπτουν ούτε από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 12ης Ιουλίου, ούτε από τις επιστολές του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τον ESM, αλλά ούτε και από τις έως σήμερα συζητήσεις με τους θεσμούς.

Στόχος παραμένει να έχουν κλείσει όλα έως το Δεκαπενταύγουστο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι τεχνικές εργασίες (συγγραφή κειμένων, ψήφιση από Κοινοβούλια, έγκριση από θεσμούς κλπ), προκειμένουν η συμφωνία να ολοκληρωθεί πρίν τις 20 Αυγούστου όταν και η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώσει προς την ΕΚΤ «ακούρευτα» ομόλογα ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin
Slider

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin

by admin
1 ώρα ago
Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
4 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
7 ημέρες ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Μάρδας ο τρομοκράτης : Με δραχμή η υποτίμηση θα έφτανε το 70% – ΒΙΝΤΕΟ

Μάρδας ο τρομοκράτης : Με δραχμή η υποτίμηση θα έφτανε το 70% - ΒΙΝΤΕΟ

Ποινικό αδίκημα η άρνηση της Ευρώ – Κατοχής μας

Ποινικό αδίκημα η άρνηση της Ευρώ - Κατοχής μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr