• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 26 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΡΗΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ EUROGROUP;

11 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Συμφωνία ή ρήξη; Ναι ή όχι σε μια Ενωμένη Ευρωζώνη; Την επιλογή αυτή θα κληθεί να κάνει ο Πρόεδρος του Eurogroup και ουσιαστικά η Γερμανία μόλις λάβει το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου

Ωστόσο αργά χθες (17/02/2015) το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έσπευσε να διευκρινίσει, «δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης», προφανώς απαντώντας στις πληροφορίες για το ελληνικό αίτημα. Το ερώτημα είναι αν η επιρροή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών θα είναι και πάλι τόσο ισχυρή όπως ήταν και στο τελευταίο Eurogroup, ή οι υποστηρικτές των ελληνικών θέσεων θα καταφέρουν να επηρεάσουν προς μια σύγκλιση νέου Eurogroup.

Το αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης για έξι μήνες αναμένεται να υποβάλει σήμερα Τετάρτη η ελληνική κυβέρνηση στον Πρόεδρο του Εurogroup, αναφέρουν πληροφορίες, ρίχνοντας το μπαλάκι των αποφάσεων στον Πρόεδρο του Eurogroup. Το αίτημα θα υποβληθεί διά επιστολής του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η κίνηση αυτή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ήταν αποτέλεσμα των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με την Κομισιόν και τη γαλλική και αυστριακή πλευρά (Μοσκοβισί, Ολάντ, Φάιμαν) αλλά και τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Γιούνκερ, που αποτελούν τους υποστηριχτές των ελληνικών θέσεων στο δύσκολη αυτό αγώνα για μια συμφωνία.

Το ελληνικό αίτημα θα γίνει στη βάση του Προσχεδίου Μοσχοβισί, που ζητούσε παράταση της δανειακής σύμβασης αλλά όχι και των όρων του Μνημονίου.

Με το ελληνικό αίτημα για εξάμηνη παράταση (μεχρι τέλος Αυγούστου) ικανοποιείται το ένα σκέλος της ανακοίνωσης του Εurogroup. Ομως το δεύτερο σκέλος που αφορά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης η κυβέρνηση σκοπεύει να διαφοροποιηθεί σε κάποια σημεία, για το λόγο αυτό κυβερνητικά στελέχη βρισκονταν χθες σε συνεχή επικοινωνία με αξιωματούχους της Ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ θα κρίνει στη συνέχεια εάν το ελληνικό αίτημα πληροί τις προυποθέσεις που έθεσαν χθες Δεύτερα οι εταίροι και ανάλογα θα αποφασίσει εάν θα συγκαλέσει ή όχι έκτακτη σύγκληση των υπουργών οικονομικών την Παρασκευή. Κριτήριο θα είναι οι όροι που θα επικαλείται η ελληνική πλευρά ενώ τη θετική απόφασή του κ. Ντάισεμπλουμ θα… δυσκολέψουν οι ανακοινώσεις που έγιναν από τον πρωθυπουργό για την προώθηση νομοσχεδίων που αφορούν τις 100 δόσεις, το πάγωμα των πλειστηριασμών αλλά και ρυθμίσεις στα εργασιακά, αφού μπορεί να θεωρηθούν ως μονομερείς ενέργειες.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η απόφαση σύγκλισης νέου Eurogroup αφού από τη στιγμή που το αίτημα γίνεται σε μια πολύ συγκεκριμένη βάση, και περιλαμβάνει τους όρους της ελληνικής πλευράς, αν συγκληθεί το Eurogroup θα είναι πια πολύ κοντά μια συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η θετική εξέλιξη δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη καθώς μεταξύ των εταίρων μας, όπως δήλωσε χθες στον Alpha ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το προσχέδιο Μοσχοβισί, κ. Π.Μέισον, υπάρχουν φανατικοί πολέμιοι της νέας ελληνικής κυβέρνησης, με ισχυρότερο εχθρό όχι την Μέρκελ αλλά τον κ. Ραχόι, που δεν θέλει με τίποτα να δει την πολιτική του κ. Τσίπρα να δικαιώνεται από την ΕΕ.

Το ελληνικό αίτημα

Με βάση το προσχέδιο Μοσχοβισί το ελληνικό αίτημα αναφέρει:

– Η ελληνική κυβέρνηση (…) ανακοίνωσε την πρόθεσή της να λάβει έκτακτες δράσεις για να διασφαλίσει ένα δικαιότερο και αποτελεσματικότερο φορολογικό σύστημα και να περιορίσει την ανθρωπιστική κρίση.

– Μέτρα για τον περιορισμό του βάρους του χρέους και για να επιτευχθεί μια περαιτέρω βιώσιμη μείωση της ελληνικής αναλογίας χρέους ανά ΑΕΠ πρέπει να υπολογιστούν παράλληλα με τις δεσμεύσεις του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.

– Τα παραπάνω σχηματίζουν μια βάση για μια επέκταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, που θα μπορούσε να λάβει τη μορφή ενός [τετράμηνου] ενδιάμεσου προγράμματος, ως μεταβατικό στάδιο προς ένα νέο σύμφωνο για την ανάπτυξη για την Ελλάδα, που θα εξαχθεί και ολοκληρωθεί σε αυτήν την περίοδο.

newsbomb

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η βενζίνη στην Ελλάδα πρέπει να έχει ρινίσματα χρυσού. Η σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες προκαλεί απογοήτευση
Slider

Η βενζίνη στην Ελλάδα πρέπει να έχει ρινίσματα χρυσού. Η σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες προκαλεί απογοήτευση

by admin
3 ημέρες ago
Συναγερμός από την Goldman Sachs: Το πετρέλαιο οδεύει στα 120 δολάρια – Το «Crack Spread» σπάει κάθε ιστορικό ρεκόρ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός από την Goldman Sachs: Το πετρέλαιο οδεύει στα 120 δολάρια – Το «Crack Spread» σπάει κάθε ιστορικό ρεκόρ

by admin
3 ημέρες ago
Ευρωπαϊκό σοκ! Υποχρεωτική απόσυρση για χιλιάδες ΙΧ – Ποια αυτοκίνητα πάνε κατευθείαν στην πρέσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωπαϊκό σοκ! Υποχρεωτική απόσυρση για χιλιάδες ΙΧ – Ποια αυτοκίνητα πάνε κατευθείαν στην πρέσα

by admin
4 ημέρες ago
Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό: Είναι θέμα χρόνου να συμβεί και σε εσάς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό: Είναι θέμα χρόνου να συμβεί και σε εσάς.

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Η Λούκα Κατσέλη για το ενδεχόμενο περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων – ΒΙΝΤΕΟ

Η Λούκα Κατσέλη για το ενδεχόμενο περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων - ΒΙΝΤΕΟ

Βαρουφάκης: Θέλουμε παράταση της δανειακής σύμβασης για να διαπραγματευτούμε μία νέα συμφωνία

Βαρουφάκης: Θέλουμε παράταση της δανειακής σύμβασης για να διαπραγματευτούμε μία νέα συμφωνία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr