ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σόϊμπλε: “Μας κοστίζουν πολλά οι Έλληνες, αλλά μας συμφέρει”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 7 Ιαν 2013 - 8:01
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

“Μας κοστίζουν πολλά οι Έλληνες, αλλά μας συμφέρει”, δηλώνει στην Bild. Μόνο απο την διαφορά των επιτοκίων η Γερμανία κέρδισε τα δύο τελευταία χρόνια τόκους 45 δις €.

Άλλα 15 δις € κέρδισε μέχρι τώρα η Γερμανία απο τα προγράμματα διάσωσης της Ελλάδας και
μάλιστα…
στο μέλλον το ποσόν αυτό αναμένεται να αυξηθεί…

Αυτό που πια αποτελεί κοινό μυστικό, ότι η Γερμανία έχει αποκομίσει και συνεχίζει να προσδοκά αμύθητα κέρδη απο την ελληνική κρίση χρέους, ήλθε να επιβεβαιώσει και ο πλέον αρμόδιος, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε και δημοσιεύεται στην κυριακάτικη “Bild”, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφηγείται την ωμή αλήθεια για την Ελλάδα. Παραδέχεται ότι η νέα συμφωνία για περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους θα κοστίσει δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία, σε βάθος χρόνου, παραδέχτηκε ωστόσο επίσης ότι το Βερολίνο πρέπει να υποστεί αυτές τις θυσίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

“Τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει η Γερμανία από το κοινό νόμισμα της ευρωζώνης, είναι υπέρτερα, ξεπερνούν το όποιο κόστος από τα πακέτα βοήθειας, όποιο κι αν είναι αυτό”, ήταν η πιο χαρακτηριστική αποστροφή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξή του στη “Bild”.

Ο άλλοτε επικεφαλής του CDU, που πλήρωσε βαρύ τίμημα για το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της εποχής του Χέλμουτ Κολ, στο οποίο ενεπλάκη, με αποτέλεσμα να χάσει την ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών από την Άνγκελα Μέρκελ, παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσο θα είναι το συνολικό κόστος της διάσωσης της Ελλάδας για τη Γερμανία.

Προσθέτοντας απλώς ότι το Βερολίνο και οι υπόλοιποι εταίροι της Ελλάδας θα συνεχίσουν να εποπτεύουν και να ασκούν πιέσεις στην Αθήνα, προκειμένου να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση από τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει πάρει, αναφορικά με την εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Και φυσικά, λιτότητας.

Από: atticapress.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr