ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα δόγματα δεν δίνουν λύσεις, αλλά οι άνθρωποι…

ΑΠΟΨΕΙΣ. - 4 Ιαν 2013 - 10:51
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός Ελλήνων, Ισπανών, Πορτογάλων και Ιταλών που επιλέγουν να αναζητήσουν το επαγγελματικό τους μέλλον σε χώρες της ευρωζώνης, που σε βάρος των υπολοίπων, διατηρούν στην παρούσα φάση «σταθερή» οικονομία. Δεν είναι τυχαίες οι ομοιότητες. Ξεκληρίζεται ο
Ευρωπαϊκός Νότος και μαζί του εκλείπει η μεσογειακή φιλοσοφία-νοοτροπία, η οποία έδινε χρώμα στην άχρωμη και «δυτικίζουσα» Ευρώπη.
Ανεργία, υπογεννητικότητα, αύξηση φτώχειας και κοινωνική παρακμή. Και όμως οι λύσεις είναι τόσο απλές, προκειμένου να υπάρξει διέξοδος από την κρίση, που επιμένουμε ότι δημιουργήθηκε τεχνηέντως.
Το χειρότερο είναι, ότι αντί να πέφτουν οι φόροι ανεβαίνουν. Έτσι στην Ελλάδα πλέον αδυνατούν να τους πληρώσουν οι πολίτες. Δεν είναι μόνο η φοροδιαφυγή. Κατά αυτόν τον τρόπο μειώνονται τα έσοδα του ελληνικού κράτους και εξανεμίζονται και οι τελευταίες οικονομίες των Ελλήνων. Αν προσθέσουμε και τα χαράτσια σε αυτοκίνητα και ακίνητα, τότε μιλάμε για σοβιετικού τύπου μέτρα.
Όσο ανεβαίνουν οι φόροι, τόσο πέφτουν τα έσοδα και εκμηδενίζεται η ανάπτυξη. Μα κανείς δεν μπορεί να το δει αυτό; Μόνο οι απλοί πολίτες μπορούν; Οι οικονομολόγοι τι κάνουν;
Ή θα έχουμε δραστική μείωση των φόρων ή το κράτος θα «ξεγυμνωθεί» από έσοδα. Με αυξημένους φόρους θα συνεχίσει να υπάρχει η αντί-παραγωγική και μεταπρατική νοοτροπία στην οικονομία. Δεν θα υπάρξει αύξηση εξαγωγών, αφού κανείς δεν θα τολμήσει να πάρει το ρίσκο εν μέσω υψηλής φορολογίας. Όσο για την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων, υπό αυτές τις συνθήκες, μοιάζει με ανέκδοτο…
Εάν δεν δοθεί φορολογικό «πάτημα» στις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας να ξεκινήσουν αντίσταση, μέσω ιδιωτικών πρωτοβουλιών, ενάντια στην ισοπεδωτική πολιτική των δανειστών, τα έσοδα του κράτους θα μηδενιστούν βάσει απλών μαθηματικών. Οι επιχειρήσεις θα κλείσουν και θα μείνουν μόνο οι πολυεθνικές. Ως συνέπεια, αφεντικά και συνεργάτες θα γίνουν όλοι υπάλληλοι τους.
Ας δραστηριοποιηθούν οι διάφοροι πολιτικοί και οικονομολόγοι. Απαιτούνται άμεσα μέτρα και αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα. Απεξαρτηθείτε από τα δόγματα και τις ιδεοληψίες, μελετείστε τα τεκταινόμενα, όσοι τουλάχιστον είστε σε θέση να το κάνετε, και επεξεργαστείτε λύσεις προς όφελος της χώρας.
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

pygmi

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr