ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τα όσπρια και τα δημητριακά αποτρέπουν τον καρκίνο…

ΥΓΕΙΑ. - 30 Νοέ 2012 - 6:44

Νέο σύμμαχο στη μάχη πρόληψης κατά του καρκίνου βρήκαν Βρετανοί επιστήμονες.

Όπως υποστηρίζουν, ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε δημητριακά, φασόλια και ξηρούς καρπούς, μπορεί να αποτρέψει τον κίνδυνο εμφάνισης της επάρατης νόσου. Το διατροφικό τους μυστικό, κρύβεται στη
φυσική ουσία ινοσιτόλ- πενταφωσφορικό άλας (inositol pentakisphosphate), το οποίο αποτρέπει την ανάπτυξη όγκων. Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες προσπαθούν να “χτυπήσουν” το “κακό” ένζυμο phosphoinositde 3-kinase, το οποίο προωθεί την ανάπτυξη του..
καρκίνου.

Οι ερευνητές του University College London δοκίμασαν το ινοσιτόλ-πενταφωσφορικό άλας που βρίσκεται στα φασόλια, τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά, σε ποντίκια με καρκίνο.

Προς έκπληξη τους, φυσικά ευχάριστη, διαπίστωσαν ότι κατάφερε επιτυχώς να εξαλείψει τους όγκους.Έκανε μάλιστα περισσότερο αποτελεσματική τη θεραπεία κατά των καρκινικών κυττάρων των ωοθηκών και των πνευμόνων.

Επόμενο βήμα για τους επιστήμονες, είναι να διαπιστωθεί αν η ευεργετική δράση του φωσφορικού άλατος μπορεί να αξιοποιηθεί σε μία θεραπεία για ανθρώπους, ενισχύοντας και τη δράση των χημειοθεραπειών.
iatronet.gr

attikanea

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr