• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 21 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θρίλερ για γερά νεύρα – Νέο Eurogroup το Σάββατο

11 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4:30μμ ώρα Ελλάδας, η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Η συνεδρίαση που είχε αρχίσει αργά το μεσημέρι, διεκόπη ξαφνικά και μετά από «θρίλερ» τουλάχιστον μισής ώρας με αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το αν θα συνεχιστεί η συνεδρίαση ή όχι, τελικά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ γνωστοποίησε ότι οι εργασίες των υπουργών της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκαν και θα ενημερωθούν οι ηγέτες της ΕΕ.

Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε: «Οι πόρτες είναι ακόμη ανοιχτές για τους Έλληνες να δεχτούν τις προτάσεις των πιστωτών».

Το Eurogroup αναμένεται να συγκληθεί εκ νέου το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Μέρκελ: Να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα, πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

Επίτευξη συμφωνίας ως και τη Δευτέρα, πριν το άνοιγμα των αγορών , ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας στη Σύνοδο του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος, σήμερα Πέμπτη 25 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δύο αξιωματούχους οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση, η ίδια φέρεται να είπε ότι η Γερμανία «δεν εκβιάζεται από την Ελλάδα».

Όπως όλα δείχουν, οι πιέσεις προς την Ελλάδα εντείνονται, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσαν τη χώρα μας να επανέλθει με «καλύτερες» προτάσεις.

Είναι προφανές πως οι εταίροι διατηρούν αδιάλλακτη και σκληρή στάση εναντίον της Ελλάδας, με εξαίρεση τον Ζ. Κ. Γιουνκέρ που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες.

Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται πως οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τίποτα, παρότι σε μια διαπραγμάτευση και δίνεις και παίρνεις,

Παρά την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης που δέχτηκε να πάρει σκληρά μέτρα, οι πιστωτές φαίνεται πως δεν ικανοποιούνται, ζητώντας ακόμα πιο βάρβαρες και αντιλαϊκές παρεμβάσεις που θα πλήξουν κυρίως τη μεσαία τάξη.

Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας, ωστόσο αν οι εταίροι συνεχίσουν να διατηρούν αυτή τη στάση κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup άρχισε σε πολωμένο κλίμα, με καθυστέρηση τουλάχιστον μισής ώρας και αφού είχαν προηγηθεί απειλές για «τελεσίγραφα» από την πλευρά των πιστωτών.

Η πρόταση που έστειλαν τελικά οι θεσμοί στο Eurogroup, έκτασης εννέα σελίδων, την οποία μάλιστα δημοσίευσαν οι Financial Times, έχει μικρές διαφορές από την αντιπρόταση που είχαν στείλει οι θεσμοί και απέρριψε η Αθήνα την Τρίτη (23/06/2015).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο των θεσμών ήταν ένα «πρόπλασμα» συζήτησης ώστε να βρεθεί ένας κοινός τόπος σύγκλισης με την ελληνική πλευρά.

Στη νέα πρόταση οι δανειστές περιέλαβαν και τα βασικά τρόφιμα (γάλα, ψωμί, λάδι κ.ά.) στον συντελεστή 13%, μαζί με την ενέργεια και το νερό. Στην προηγούμενη πρότασή τους περιελάμβαναν στον συντελεστή 13% μόνο τα μη επεξεργασμένα τρόφιμα (φρέσκα).
Ωστόσο μεταφέρουν στον υψηλότερο συντελεστή 23% και τα ξενοδοχεία εκτός από τα εστιατόρια και τα κέτερινγκ.

Στον συντελεστή 6%, με βάση την πρόταση αυτή, παραμένουν φάρμακα, βιβλία και θέατρα.
Πρότειναν επίσης κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η δυνατότητα αναθεώρησης των συντελεστών του ΦΠΑ και των κατηγοριών προϊόντων που εντάσσονται σε αυτούς τους συντελεστές στο τέλος του 2016.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση, ενώ οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επισημαίνουν ότι οι ελληνικές προτάσεις εξειδικεύτηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κυβερνητικές πηγές λένε ότι οι ελληνικές προτάσεις αποτελούν μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup.

Σύνοδος Κορυφής-Τσίπρας: Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό

Την ίδια στιγμή, αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Μετά τις προτάσεις που καταθέσαμε είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό, προκειμένου η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να ξεπεράσουν την κρίση».

Σύνοδος Κορυφής-Μέρκελ: Δεν υπάρχει επαρκής πρόοδος

Αντίθετα, τον προβληματισμό της για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και θεσμών εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

«Δεν έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις», σημείωσε η κ. Μέρκελ επισημαίνοντας την ανάγκη «η Ελλάδα να συνεχίσει να συνεργάζεται με τους θεσμούς. Μάλλον κάνουμε πισωγυρίσματα παρά προοδεύουμε».

Αναφορικά με το κεντρικό θέμα της Συνόδου, το μεταναστευτικό, η καγκελάριος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν εντάσεις μεταξύ των χωρών.
«Εδώ και τώρα πρέπει να βρούμε λύσεις για το μεταναστευτικό που θα διαρκούν σε βάθος χρόνου».

Σύμφωνα με τον Guardian η κ. Μέρκελ δεν συμμερίζεται την άποψη του κ. Τουσκ ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ευτυχή κατάληξη.

newsbomb

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin
Slider

Εφιάλτης, o «Βασιλιάς είναι γυμνός»: Έρχεται το μεγαλύτερο κραχ στην Iστορία με -80% στον Nasdaq, «θάνατος» για Bitcoin

by admin
22 ώρες ago
Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα
Slider

Το Θηρίο έχει ξυπνήσει, η εποχή του χάους ήρθε – Αυτοί είναι οι 4 ιππότες της Αποκάλυψης που φέρνoυν… οικονομικό Αρμαγεδδώνα

by admin
5 ημέρες ago
Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες
Slider

Kiyosaki: «Πληρώνετε φόρο ηλιθιότητας για παραμύθια» – Οι SpaceX και OpenAI δεν είναι φούσκες, είναι… φουσκάρες

by admin
1 εβδομάδα ago
Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI
Slider

Ο χρυσός και το ασήμι θα επιβιώσουν από την καταστροφή – Η προειδοποίηση του Adams για την κατάρρευση του δολαρίου και τη φούσκα της AI

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
Ο Σόιμπλε «τίναξε στον αέρα» το Eurogroup!

Ο Σόιμπλε «τίναξε στον αέρα» το Eurogroup!

GAME OVER…

GAME OVER…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr