ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τι άλλο θα ζητήσουν από το Σαμαρά στο ΚΥΣΕΑ, εκτός από ανταλλακτικά για F 16

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. - 2 Ιαν 2013 - 9:26
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Τα ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη F 16 , μπορεί επισήμως να είναι το μοναδικό θέμα που έχει η ατζέντα του αποψινού ΚΥΣΕΑ. Ωστόσο σ΄ αυτή τη συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος και άλλα καυτά θέματα που έχουν να κάνουν με την επαναλειτουργία σε ποσοστό 100% του ελληνικού
οπλοστασίου. Αποφάσεις δεν θα ληφθούν ,αλλά θα γίνει σαφές ότι η εποχή της “διαχείρισης” των οπλικών συσημάτων , με “ελληνικές πατέντες” τελείωσε οριστικά. Από δω και πέρα όποιος δεν τολμήσει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να πάρει αποφάσεις θα έχει τις ευθύνες του, οι οποίες ενδέχεται να μην είναι μόνο πολιτικές.

Ένα από τα θέματα που οι στρατιωτικοί έχουν συμφωνήσει ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα είναι ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ του Στόλου. Η προσπάθεια να εμπλακεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών Fremm, έχει εδώ καιρό σταματήσει και το τέλος του προγράμματος πριν καν αρχίσει είναι δεδομένο και οριστικό. Τα 7 δις στα οποία πολλοί …προσδοκούσαν ήταν εμπόδιο στην παραδοχή αποτυχίας όλου του συστήματος που είχε αναλάβει την προώθηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου και συνεπώς η συζήτηση για την ανάγκη εκσυγχρονισμού τον ΜΕΚΟ δεν προχωρούσε.

Τώρα ο κόμπος έφθασε στο χτένι και οι Τούρκοι ήδη ανακοίνωσαν πριν μερικές ημέρες τον εκσυγχρονισμό των δικών τους ΜΕΚΟ.

Οι φρεγάτες διανύουν τη δεύτερη δεκαετία υπηρεσίας και οι του Πολεμικού Ναυτικού θεωρούν ότι το προγράμματος Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) είναι πλέον αναγκαίο.

Το κόστος είχε εκτιμηθεί στα 400.000.000 ευρώ και αυτό βέβαια είναι ένα θέμα. Όμως αυτή τη στιγμή με τις δεδομένες οικονομικές συνθήκες αλλά και την ανάγκη διατήρησης της ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο, άλλη ρεαλιστική λύση δεν φαίνεται να υπάρχει.

Τι προβλέπει ο εκσυγχρονισμός:

•συντήρηση/γενική επισκευή του σκάφους,

• Σύστημα Διαχείρισης Μάχης (CMS) TACTICOS, τρισδιάστατο (3D) ραντάρ SMART-S Mk2 μέσης/ μακράς εμβέλειας, αναβάθμιση του 3D ραντάρ ένδειξης στόχων MW 08 και αναβάθμιση των ραντάρ ιχνηλάτησης και καταύγασης STIR 1.8 ώστε να επιτευχθεί πλήρης ομοιοτυπία με τις φρεγάτες τύπου S, τις TΠΚ Super Vita και τις κανονιοφόρους κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ

• οπλικά συστήματα: προτείνεται η αναβάθμιση του κύριου πυροβόλου Mk45 Mod2A των 127mm/54cal, η αναβάθμιση του συστήματος κατακόρυφης εκτόξευσης Mk48 Mod2, του συστήματος τορπιλοσωλήνων Mk32 Mod5 για χρήση προηγμένων ελαφρών τορπιλών καθώς και η αναβάθμιση των Εγγύς Οπλικών Συστημάτων (CIWS) Mk15 Phalanx Block 1 Baseline 1 σε Phalanx Διαμόρφωσης Επιφανείας (PSuM) Block 1Β ή αντικατάστασή τους από σύστημα Βλημάτων Περιστρεφόμενης Ατράκτου (RAM).

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr