ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Tην παρέμβαση του ΕΣΡ για το MEGA ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΜΜΕ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 7 Ιαν 2013 - 11:15
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ
Κορυφώνεται η αντιπαράθεση των ιδιοκτητών του Mega Channel με τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το ομολογιακό δάνειο που έχει συνάψει το κανάλι αλλά και τις ευθύνες για τη λίστα
Λαγκάρντ.

Με επιστολή του σήμερα στο ΕΣΡ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το MEGA για «απαράδεκτη στάση», υποστηρίζοντας πως δεν μετέδωσε την ανακοίνωση του κόμματος στο δελτίο ειδήσεων την Παρασκευή.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΡ:

Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του Ε.Σ.Ρ. για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό.

Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνηση της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας.

Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του Ε. Σ. Ρ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

Ο «πόλεμος» των ανακοινώσεων μεταξύ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και των εκδοτών άρχισε την Παρασκευή από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία στοχοποιούσε τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη γιατί αμφισβητούσε με σχόλιά του στο Mega ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στοιχεία ενοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιούσε και την οικογένεια Μπόμπολα επειδή διαθέτει λογαριασμό στην Ελβετία που αναγράφεται στη λίστα Λαγκάρντ και άφηνε να εννοηθεί ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο νέο δάνειο που έχει συνάψει το Mega και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο το κανάλι προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι αθώος στο θέμα της λίστας.

Σήμερα, με σημείωμά του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Σταύρος Ψυχάρης απαντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το δάνειο του τηλεοπτικού σταθμού δεν είναι 98 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗ

Σχετικό άρθρο


Τα μπουμπούκια Μπόμπολας και Ψυχάρης κατά ΣΥΡΙΖΑ για δάνειο και Πρετεντέρη

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr