• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΛΟΙΟΣ

«Το καλύτερο ισοτονικό ποτό είναι ο τοματοχυμός!»

13 έτη ago
in ΚΛΟΙΟΣ, ΥΓΕΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Έλληνες ερευνητές* δημοσίευσαν έρευνα στο έγκριτο «Food and Chemical Toxicology» με τίτλο «Administration of tomato juice ameliorates lactate dehydrogenase and creatinine kinase responses to anaerobic training», η οποία αποδεικνύει ότι «η τομάτα μειώνει τα επίπεδα της ουσίας 8 – oxodG, η
οποία αποτελεί σημαντικό δείκτη της οξειδωτικής βλάβης στο ανθρώπινο DNA».

Οι ελληνικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μερίδιο από την αγορά ισοτονικών ποτών με τζίρο 6 δισ. δολάρια, καθώς στη χώρα μας καλλιεργούνται από τις καλύτερες ποικιλίες τομάτας.

*Ποιοι:

Οι ερευνητές του Χημείου του Κράτους Χριστίνα Τσιτσιμπίκου (γενική γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας και πρώην διευθύντρια του ελέγχου ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων), Νάσσια Κιούκια-Φούγια, Κων.νος Τσαρούχας, Παναγιώτης Σταματόπουλος, Ηλίας Ρεντούκας, Αρης Κουδουνάκος, Πέτρος Παπαλέξης, Jyrki Liesivuori και Αθανάσιος Τζιαμούρτας.

Η έρευνα αυτή ενδέχεται να επηρεάσει την αγορά ισοτονικών και ενεργειακών ποτών. Μόνο στην Αμερική, τα 2 κορυφαία σε πωλήσεις ποτά του είδους (η Red Bull και το Monster, τα οποία είναι energy drinks, αλλά τελικά αυτό είναι θέμα marketing) ξεπερνούν τα 6 δισ. δολάρια! Στη χώρα μας, πρόσφατη έρευνα του ΕΦΕΤ αναφέρει ότι το ποσοστό κατανάλωσης ανάμεσα στους εφήβους κυμαίνεται στο 43,9%.

Προφανώς αποτελεί πολύ μεγάλη ευκαιρία και για τις ελληνικές επιχειρήσεις (Λουξ Μαρλαφέκας, ΕΨΑ, Κλιάφας, Γεράνι, Lucia κ.α.) να διεκδικήσουν μερίδιο, καθώς στη χώρα μας καλλιεργούνται από τις καλύτερες ποικιλίες ντομάτας.
Aνάμεσά τους οι Brillante Fa 179, Trofeo F1, Trebol F1, Graciella F1, Rocket F1, Alteza F1, Josefina F1, Camelia F1, Katalina F1, FA 5656, Νickol F1, G3 F1 και οι πιο πρόσφατες «τσαμπί», «βελανίδι» και «kumato».
Η Έρευνα: Διήρκεσε 2 μήνες και έλαβαν μέρος 15 αθλητές, οι ζωτικές λειτουργίες των οποίων καταγράφονταν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση έντονης σωματικής άσκησης.

Οι 9 από τους αθλητές έπιναν φυσικό χυμό ντομάτας, ενώ οι υπόλοιποι 6 έπιναν “κοινό ισοτονικό ποτό του εμπορίου”.
Συμπέρασμα: Οι αθλητές οι οποίοι έπιναν μετά την άσκηση χυμό ντομάτας εμφάνιζαν ταχύτερη αποκατάσταση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα τους και των μυών τους, συγκριτικά με όσους έπιναν “τεχνητό ισοτονικό ποτό”.
Σημαντικό: Μετά από περίπου 2 μήνες η κατανάλωση ντοματοχυμού περιόριζε σημαντικά τα επίπεδα οξειδωτικού στρες του οργανισμού των «ντοματόφιλων» εθελοντών.
Η εξήγηση: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο (η ουσία που τις κάνει κόκκινες). Ηδη γνωρίζαμε ότι προστατεύουν ενάντια σε καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλες παθήσεις, γεγονός που υποδηλώνεται άλλωστε και από το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής των μεσογειακών λαών, οι οποίοι ακολουθούν διατροφή πλούσια σε ντομάτες.

Η πρώτη δημοσίευση των συμπερασμάτων της έρευνας στην επιστημονική βάση δεδομένων sciencedirect:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691512008964

+ Διαβάστε την είδηση, όπως δημοσιεύτηκε στην dailymail.co.uk με τίτλο:

«Forget energy drinks – TOMATO juice could be the key to recovering from a workout»

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2277560/Forget-energy-drinks–TOMATO-juice-key-recovering-workout.html

thavmatropio

1greek
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ;… Νικόλαος Παντελιός
ΥΓΕΙΑ

ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ;… Νικόλαος Παντελιός

by admin
3 ημέρες ago
Ένα από τα Μεγαλύτερα Εγκλήματα στην Ιστορία της Ιατρικής (ΒΙΝΤΕΟ)
ΥΓΕΙΑ

Ένα από τα Μεγαλύτερα Εγκλήματα στην Ιστορία της Ιατρικής (ΒΙΝΤΕΟ)

by admin
1 εβδομάδα ago
Ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ του γιατρού που συνταγογράφησε ιβερμεκτίνη για την COVID-19
ΥΓΕΙΑ

Ο δικαστής αποφάνθηκε υπέρ του γιατρού που συνταγογράφησε ιβερμεκτίνη για την COVID-19

by admin
1 εβδομάδα ago
Μάικ Άνταμς: Μην βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που έκανε το mRNA Jab… Μην Παίζεις με την Ζωή σου, είναι Ζήτημα Επιβίωσης
ΥΓΕΙΑ

Μάικ Άνταμς: Μην βγαίνεις ραντεβού με κάποιον που έκανε το mRNA Jab… Μην Παίζεις με την Ζωή σου, είναι Ζήτημα Επιβίωσης

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post

Ο STRANGER ΣΤΟΝ ΕΟΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ !!! ΒΙΝΤΕΟ

Ελληνοαμερικανικό τάγμα 122 ! BINTEO

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr