ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Το μαρτύριο της σταγόνας για τα 31 δις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. ΔΙΕΘΝΗ. ΕΛΛΑΔΑ. - 6 Νοέ 2012 - 5:05

Πρέπει να είναι κανείς αφελής ώστε να πιστεύει ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για το χρέος της Ελλάδας και την εκταμίευση της δόσης των 31 δις μερικά 24ωρα μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Ακόμη και στην (πολύ) πιθανή επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, όπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», θα έχουν να κάνουν με έναν νέο Ομπάμα πολύ πιο σκληρό και αποφασιστικό απέναντί τους αλλά και απέναντι στην Αθήνα.

Με τα διεθνή ΜΜΕ να βοούν για τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ και την συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ από τους αρμόδιους υπουργούς θα πρέπει να έχουν τρελαθεί εντελώς οι δανειστές μας ώστε να πετάξουν μία κι έξω 31 δις ευρώ σε έναν κρατικό μηχανισμό στον οποίο εξακολουθούν να κάνουν κουμάντο τα πιο σκοτεινά συστήματα της μεταπολίτευσης.

Για το αυτονόητο κάνει λόγο και το Dow Jones Newswires επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους με άμεση γνώση του θέματος.

“Το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου είναι απίθανο να δώσει μια λύση στο χρέος της Ελλάδας και στις άμεσες χρηματοδοτικές της ανάγκες, αν και κάποιο είδος απάντησης αναμένεται να συμφωνηθεί μέσα στο μήνα…”
“Η 12η Νοεμβρίου είναι περισσότερο ένα βήμα στο δρόμο. Δεν έχουμε ένα πιστόλι να σημαδεύει το κεφάλι μας”, δήλωσε ο ένας από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους μιλώντας υπό συνθήκες ανωνυμίας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ομάδας των είκοσι (G-20) στο Μεξικό.

Για την πληρωμή της δόσης στην Ελλάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει πρώτα να έχει πειστεί ότι η Ευρώπη έχει βρει ένα τρόπο να κόψει το χρέος της χώρας σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Το Ταμείο θέλει η Ευρώπη να απομειώσει μεταξύ 30 δισ. και 50 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος ώστε να επιτρέψει σε διαχειρίσιμα επίπεδα. Ωστόσο, οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν κατηγορηματικά απορρίψει την πρόταση αυτή, αναφέρει το πρακτορείο.

“Το ΔΝΤ επιμένει στην απομείωση του χρέους αλλά οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να το δεχτούν. Εξετάζουν ακόμα άλλους τρόπους για να πετύχουν τον στόχο. Αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί και σε αυτό το πλαίσιο η πληρωμή της δόσης δεν αναμένεται να εγκριθεί στη συνάντηση των Βρυξελλών”, δήλωσε ο δεύτερος αξιωματούχος.

Ο πρώτος αξιωματούχος σημείωσε ότι η έγκριση της δόσης και η απόφαση για το πώς θα μειωθεί το χρέος δεν μπορούν να γίνουν ξεχωριστά.

“Δεν θα υπάρξει απόφαση για τη δόση προς την Ελλάδα χωρίς παγκόσμια συμφωνία με όλες τις προϋποθέσεις να πληρούνται”, δήλωσε.

Αυτές οι προϋποθέσεις περιλαμβάνουν την έγκριση του πακέτου λιτότητας από το ελληνικό κοινοβούλιο σε συνδυασμό με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μια λύση θα πρέπει, ωστόσο, να βρεθεί μέσα στο Νοέμβριο, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ ο δεύτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι την Τετάρτη το κοινοβούλιο θα εγκρίνει το πακέτο λιτότητας των 13,5 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ωριμάνσεις ομολόγων ύψους 5 δισ. ευρώ στις 16 Νοεμβρίου. Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι η Αθήνα σχεδιάζει να εκδώσει νέα έντοκα γραμμάτια για να καλύψει το κόστος καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας δεν επαρκούν.

Και το γεγονός ότι οι δανειστές μας εδώ και μερικές μέρες έχουν σταματήσει να μιλάνε για ειδικά ταμεία και το σπάσιμο της δόσης σε δόσεις οφείλεται καθαρά στις αμερικανικές εκλογές και στην πλάτη που βάζουν οι Ευρωπαίοι για την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.

Τα στόματα των δανειστών θ΄ ανοίξουν ξανά από το πρωί της Τετάρτης και αυτό σε περίπτωση που δεν προκύψει η ανάγκη της επανακαταμέτρησης. Τα λεφτά της δόσης είναι πάρα πολλά και δεν πρόκειται να δοθούν παρά μόνο τμηματικά και αφού η Ελλάδα ικανοποιεί στην πράξη τους όρους και τις προυποθέσεις των δανειστών της. Οι αμερικανικές εκλογές, για την ακρίβεια αυτό που θα συμβεί μετά από αυτές, τρομάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση Σαμαρά στο διάστημα που έχει κυλήσει από την ορκομωσία της έχει να επιδείξει μηδενικό μεταρρυθμιστικό έργο. Μόνο λόγια, κούφια λόγια, και διαβουλεύσεις εσωκομματικής γυμναστικής για τους 3 της συγκυβέρνησης.

Η διαχείρηση της λίστας Λαγκάρντ ήταν το κερασάκι της τούρτας για τους δανειστές μας-είναι έξαλλοι με τους Σαμαρά-Βενιζέλο.

Θα ματώνουμε για να πάρουμε κάθε φορά την επόμενη δόση της δόσης των 31 δις.
Τέλος, οι ανοησίες του Mega που θέλουν τους δανειστές να μας δίνουν 40 δις σε περίπτωση που υπερψηφίσει ο Κουβέλης, είναι απλά για γέλια…

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr