• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΣΙΡΚΟ ΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ – ΤΟΥ Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ‏

13 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΕΛΑΣΤΙΚ
2
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Εντελώς σκανδαλοθηρικά από τα μέσα ενημέρωσης και μόνο ως όπλο πολιτικάντικης αλληλοεξόντωσης από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίστηκε η αποκάλυψη της οικτρής οικονομικής κατάστασης του τέως κραταιού κόμματος, που τώρα έχει μετατραπεί σε ελάσσονα

κομπάρσο της συμπολίτευσης…

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Αυτό που κανείς δεν τόλμησε να πει ευθέως είναι πως στον βαθμό που δεν υπάρχουν μυστικές πηγές χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ (πράγμα αρκετά δύσκολο λόγω της αξιοθρήνητης και διαρκώς μειούμενης πλέον εκλογικής του επιρροής) τότε το ΠΑΣΟΚ θα πεθάνει πολύ σύντομα από οικονομική ασφυξία! Βάσει των δημοσιευμάτων για τα στοιχεία που παρουσίασε στο Πολιτικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, απειλείται άμεση οικονομική διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Το ζήτημα δεν είναι αν ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν αφρόνως σπάταλος. Το ζήτημα δεν είναι αν…

Μέσα σε αυτό το κλίμα κάποια στελέχη έχωναν το χέρι τους στο βάζο με το μέλι. Το ζήτημα δεν είναι καν η εντυπωσιακή αύξηση του χρέους του ΠΑΣΟΚ επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου – από τα 12,2 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2003 (υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανδρέου ανέλαβε την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2004) στα… 130,05 (!) εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2011 (υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Παπανδρέου απομακρύνθηκε από την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του 2011).

Με άλλα λόγια, κάθε χρόνο της οκταετούς αρχηγίας στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ο… φωστήρας αρχηγός φόρτωνε το κόμμα του με 15 εκατ. ευρώ χρέος!! Ο… «διαλεξίας του Χάρβαρντ» μάλιστα χρέωσε από το 2006 ως το 2011 το ΠΑΣΟΚ με δάνεια του εκθαμβωτικού ύψους των… 200 εκατ. ευρώ σε μία εξαετία! Με τα ποσοστά στα οποία έχει πέσει εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσει να ξεπληρώσει τις υποχρεώσεις του, παρά μόνο με κομπίνα της Βουλής και ουσιαστική διαγραφή των χρεών του, με την άμεση συνενοχή, εννοείται, της ΝΔ του Σαμαρά, η οποία βρίσκεται βέβαια σε κάπως καλύτερη κατάσταση, αφού έχει ποσοστό 30%, αλλά κι αυτή χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της.

Κανονικά, πάντως, κρατική επιχορήγηση δεν πρόκειται να ξαναδεί ποτέ το ΠΑΣΟΚ όσο θα υπάρχει – θα πηγαίνει ολόκληρη στις τράπεζες. Να φανταστεί κανείς ότι μόνο για το 2012 οι τόκοι των τραπεζικών δανείων του ΠΑΣΟΚ ανήλθαν στα 16,7 εκ. ευρώ. Χωρίς κρατική επιχορήγηση όμως, σύμφωνα με την έκθεση Σαλαγιάννη, το μόνο σίγουρο έσοδο είναι οι εισφορές των βουλευτών του κόμματος, που ανέρχονται μηνιαίως στο ποσό των… 18.000 ευρώ! Για να καταλάβουμε γιατί μιλάμε, αρκεί να πούμε ότι μόνο για τα γραφεία στην Ιπποκράτους και για πάρκινγκ το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου πλήρωνε… 67.000 ευρώ τον μήνα! Στο κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη το νοίκι έφτανε στα 11.500 ευρώ.

Ακόμη και το γεγονός ότι ο Βενιζέλος έριξε το ενοίκιο της Ιπποκράτους στα 35.000 ευρώ και της Χαριλάου Τρικούπη στις 5.000 ευρώ τον μήνα δεν καθιστά το ΠΑΣΟΚ ικανό να πληρώνει έστω το νοίκι των κεντρικών γραφείων του! Καλά, δεν μιλάμε για τους επί μισθώ υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, οι οποίοι ανέρχονταν επί Γιώργου Παπανδρέου (τον Ιανουάριο του 2012, συγκεκριμένα) σε 168 αμειβόμενους από το κόμμα και 118 αποσπασμένους, οι οποίοι είχαν μηνιαίο κόστος… 434.000 ευρώ! Ακόμη και μετά την εξοντωτική επέλαση του Βαγγέλη Βενιζέλου, που διέλυσε τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ είτε απολύοντάς τους είτε κατακρεουργώντας τους μισθούς τους, τον Απρίλιο του 2013 η μισθοδοσία τους κόστιζε 70.000 ευρώ τον μήνα…

Από 2 εκατ. τον μήνα που είχε λειτουργικά έξοδα το ΠΑΣΟΚ επί Γιώργου, ο Βενιζέλος πρέπει να ξοδεύει… 100.000 (!!!) ευρώ μηνιαίως, είπε ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Ν. Σαλαγιάννης. Το… 5% (!!!) δηλαδή των προηγούμενων εξόδων. Πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Πέρα από τα λογιστικά στοιχεία, υπάρχει και η πολιτική διάσταση. Το ΠΑΣΟΚ είναι κυβερνητικό κόμμα εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Δεν είναι κάποια πολιτική παρέα ομοϊδεατών που αγωνίζονται και θυσιάζονται για τα ιδανικά τους.

Εδώ και δεκαετίες οι ψηφοφόροι πάνε στο ΠΑΣΟΚ για να «τακτοποιηθούν» μόλις το κόμμα τους αναρριχηθεί στην εξουσία, δεν πάνε για κάποια ανύπαρκτη ιδεολογία. Ενα ΠΑΣΟΚ που δεν έχει να πληρώσει ούτε καν νοίκι, φως, νερό για τα κεντρικά του γραφεία και απολύει τους υπαλλήλους του, είναι ένα κόμμα που θα το εγκαταλείψει αγεληδόν μεγάλο τμήμα όσων είχαν μείνει ακόμη κοντά του! Ως κυβερνητικό κόμμα, ένα ΠΑΣΟΚ που λέει στα μέλη του «Δώστε από 5 ευρώ για να πληρώσουμε το νοίκι» δεν έχει λόγο ύπαρξης ακόμη και στη συνείδηση των μελών του!

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)

by admin
5 ώρες ago
Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;
Slider

Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;

by admin
5 ώρες ago
Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες >.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες << Πολωνούς>>.

by admin
7 ώρες ago
Χρήστος Μαντζιάρης: Θέλουν την Ελλάδα εβραϊκή επαρχία. Η Σπάρτη ανήκει δικαιωματικά στο Ισραήλ σύμφωνα με το σιωνιστικό σχέδιο!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Χρήστος Μαντζιάρης: Θέλουν την Ελλάδα εβραϊκή επαρχία. Η Σπάρτη ανήκει δικαιωματικά στο Ισραήλ σύμφωνα με το σιωνιστικό σχέδιο!

by admin
15 ώρες ago
Next Post

Νέο σκάνδαλο; Δίνουν το ΤΤ στον Λάτση;

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ‏

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr