ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Βαρουφάκης: Δεν μπορούμε να δεχθούμε τη συνέχιση του προγράμματος

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 20 Φεβ 2015 - 11:32
Loading...

τρέχον πρόγραμμα και να παρουσιάσει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, με δηλώσεις του στην εφημερίδα Telegraph.

«Έχουμε υποχωρήσει για να επιτευχθεί μία συμφωνία. Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αποφύγουμε οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα», διαμηνύει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Όμως αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε είναι η δημοσιονομική προσαρμογή που συμφωνήθηκε με την προηγούμενη κυβέρνηση να συνεχιστεί απλά επειδή έτσι λένε οι κανόνες», προσθέτει, εξηγώντας πως η Ελλάδα έχει ήδη περιορίσει τα δημοσιονομικά της μεγέθη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης, κι όμως το ονομαστικό ΑΕΠ της εξακολουθεί να μειώνεται.

«Δεν  υπάρχει κανένα μακροοικονομικό επιχείρημα υπέρ του περαιτέρω  περιορισμού (των δημοσιονομικών μεγεθών)», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, και συμπληρώνει: «Ο μόνος λόγος να γίνει αυτό είναι ιδεολογικός, με τιμωρητική διάθεση. Το μόνο που ζητάμε είναι ένας τρόπος να τελειώσει ο κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού και να αποκατασταθούν οι πιστωτικές διαδρομές της ελληνικής οικονομίας».

koutipandoras.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Chat Box
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter