Σύμφωνα με συνέντευξη στην Washington Post από τον υπουργό εξωτερικών της Λετονίας Edgars Rinkevics, ανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν από το ΝΑΤΟ να αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα τα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν να πολεμούν εναντίον της Ρωσίας χωρίς επίσημη έγκριση από τα κεντρικά επιτελεία.
Δήλωσε επίσης πως η Λετονία και οι γείτονες της θα ήθελαν να δουν μια “άμεση και ισχυρή τοποθέτηση” από το ΝΑΤΟ που να επιβεβαιώνει στις Βαλτικές χώρες ότι η στρατιωτική συμμαχία θα μπορεί να τους προσφέρει προστασία “για όσο διάστημα χρειάζεται, καθώς έχουν έναν τέτοιο γείτονα” (εννοώντας την Ρωσία).
Ο Rinkevics έκανε έκκληση για περισσότερα νατοϊκά στρατεύματα – για την ώρα η χώρα φιλοξενεί περίπου 100. Πρόσθεσε επίσης, ότι βαρύς εξοπλισμός όπως τανκ θα έπρεπε να τοποθετηθούν στις Βαλτικές χώρες.
Ο λόγος της στρατιωτικής κινητοποίησης στην Λετονίας, λέει ο Rinkevics, είναι μια “πραγματική ανάγκη” για την υπεράσπιση της χώρας μέχρι να έρθουν πλήρεις νατοϊκές ενισχύσεις.prisonplanet






