• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Συνεχίζεται η ”ναυμαχία”: Νέα πρόταση Γαλλίας με ”φονικούς” πυραύλους – Χτυπάμε ”βαθιά” στο εσωτερικό της Τουρκίας

5 έτη ago
in ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
0
Συνεχίζεται η ”ναυμαχία”: Νέα πρόταση Γαλλίας με ”φονικούς” πυραύλους – Χτυπάμε ”βαθιά” στο εσωτερικό της Τουρκίας
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google
Την ίδια στιγμή οι Αμερικάνοι βάζουν νέο “μπλόκο” στα Arleigh Burke

Την ώρα που οι υποψήφιοι ενδιαφερόμενοι για τις φρεγάτες του ΠΝ, συνεχίζουν την “ναυμαχία” μεταξύ τους η Naval Group επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο δίνοντας σαφή στοιχεία και λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση στις φρεγάτες Belhara τις οποίες προτείνει στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους επιμένουν πως δεν θα μας παραχωρήσουν, τον “διακαή” πόθο του ΠΝ, τα Arleigh Burke.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η «ναυμαχία» των «μνηστήρων» για το πρόγραμμα απόκτησης τεσσάρων νέων φρεγατών και εκσυγχρονισμό ακόμα τεσσάρων για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού.

Με «όπλο» την υψηλή τεχνολογία των φρεγατών Belhara,τις μεγάλες δυνατότητες τόσο στην αντιαεροπορική άμυνα περιοχής όσο και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο αλλά και τον χρόνο παράδοσης του πρώτου πλοίου οι Γάλλοι προσπαθούν να κόψουν πρώτοι το «νήμα» της κούρσας στον αγώνα δρόμου για το πρόγραμμα των νέων Ελληνικών φρεγατών.

Την ώρα που η «σύγκρουση» βρίσκεται στην κορύφωσή της η Naval Group επανήλθε δίνοντας νέα στοιχεία και λεπτομέρειες για τη διαμόρφωση στις φρεγάτες Belhara τις οποίες προτείνει στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Η δυνατότητα προσθήκης εκτοξευτήρων SYLVER70 αποτελεί ένα από τα καινούργια «χαρτιά» που ρίχνει στο τραπέζι η Γαλλική εταιρεία. SYLVER 70 ουσιαστικά σημαίνει και ταυτόχρονη αποδέσμευση των στρατηγικών βλημάτων SCALP NAVAL με βεληνεκές που ξεπερνά τα 500 χλμ. Όπλα τα οποία μπορούν να στοχοποιήσουν και να πλήξουν high value στόχους «βαθιά» στο εσωτερικό της Τουρκίας και να προκαλέσουν τεράστιες απώλειες σε υποδομές. Δέλεαρ για το Πολεμικό Ναυτικό αφού οι Μονάδες επιφανείας μετατρέπονται ουσιαστικά σε επιθετικά στρατηγικά οπλικά συστήματα.

Οι Γάλλοι στην πρότασή τους τονίζουν τις υψηλές δυνατότητες που προσφέρει στις Belhara το ραντάρ SEA FIRE με εμβέλεια που υπολογίζεται ότι αγγίζει τα 400χλμ και ταυτόχρονο εγκλωβισμό μεγάλου αριθμού στόχων από μαχητικά και UAV μέχρι βλήματα μεγάλου βεληνεκούς και υπερηχητικούς πυραύλους. Λόγος γίνεται επίσης  για διαμόρφωση με CIWS εγγύς προστασίας με 21 βλήματα RAM κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των επιτελών του Στόλου αφού στην αρχική πρόταση οι Γάλλοι δεν είχαν συμπεριλάβει οπλικό σύστημα εγγύς προστασίας της φρεγάτας.

Επιπλέον στα «δυνατά» σημεία της Belhara προτάσσονται και οι ανθυποβρυχιακές δυνατότητες με σόναρ τρόπιδας αλλά και ρυμουλκούμενο CAPTAS 4 όπως και η δυνατότητα φιλοξενίας και συνεργασίας με ελικόπτερα S70B αλλά  και MH60R τα οποία θα αποκτήσει το επόμενο διάστημα το Πολεμικό Ναυτικό. Η Naval Group κάνει λόγο για ταχύτατη παράδοση των πλοίων στον Ελληνικό Στόλο με την πρώτη φρεγάτα-η οποία θα κατασκευαστεί στη  Γαλλία-να παραδίδεται το 2025 ενώ οι υπόλοιπες τρεις προβλέπεται να κατασκευαστούν σε Ελληνικά ναυπηγεία.

Η Γαλλική πρόταση προβλέπει ως ενδιάμεση λύση όπως ήδη ήταν γνωστό τις μεταχειρισμένες φρεγάτες AAW JEAN BART και ASW LATOUCHE-TREVILLE. Τα δύο πλοία όπως όμως αναφέρεται πριν παραχωρηθούν δωρεάν στο Πολεμικό Ναυτικό θα περάσουν από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης και αναγέννησης προκειμένου να παραδοθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η αναβάθμιση των τεσσάρων Ελληνικών MEKO θα γίνει από την THALES σε Ελληνικά ναυπηγεία. Επιπλέον στην πρόταση επισημαίνεται η εμπλοκή στο πρόγραμμα μεγάλου αριθμού Ελληνικών εταιρειών με τις οποίες οι κατασκευαστές έχουν ήδη έρθει σε επαφή.

Τόσο η Γαλλική πρόταση όσο και οι υπόλοιπες έχουν ήδη περάσει από το «μικροσκόπιο» των επιτελών του Στόλου και πλέον είναι θέμα εβδομάδων η έκθεση-εισήγηση προς την πολιτική ηγεσία η οποία θα λάβει όπως έχουμε αναφέρει την οριστική απόφαση. Εκκρεμότητα πάντως παραμένει η απάντηση των Αμερικανών κυρίως σε ότι αφορά την ενδιάμεση λύση με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδέχεται να πρόκειται για συνδυασμό μεταχειρισμένων πλοίων.

Οι ΗΠΑ ανάβουν «κόκκινο» για τον διακαή πόθο του ΠΝ

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον έχει καταστήσει ήδη σαφές ότι στην παρούσα φάση δεν προτίθεται να αποδεσμεύσει και να παραχωρήσει στο Πολεμικό Ναυτικό τα πανίσχυρα αντιτορπιλικά Arleigh Burke, τα οποία αποτελούν εδώ και χρόνια αίτημα του Ελληνικού επιτελείου. Το ενδεχόμενο παραχώρησης καταδρομικών Ticoderonga φαίνεται πάντως ότι παραμένει ανοιχτό, με τους Έλληνες επιτελείς να περιμένουν την επίσημη απάντηση από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προκειμένου να αξιολογήσουν συνολικά την Αμερικανική πρόταση η οποία αφορά την πώληση στην Ελλάδα τεσσάρων φρεγατών πολλαπλού ρόλου MMSC.

Mε δεδομένη πλέον την άρνηση των ΗΠΑ να παραχωρήσουν τουλάχιστον το προσεχές διάστημα αντιτορπιλικά Arleigh Burke, το Πολεμικό Ναυτικό εμφανίζεται ναι μεν έτοιμο να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη πρόταση όπως και αυτή των Ticoderonga αλλά πάντα με τη λογική ότι ο Στόλος επιθυμεί πλοία ενδιάμεσης λύσης και όχι ‘’ενδιάμεσου προβλήματος’’, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Παναγιωτόπουλος: Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβουμε την τελική απόφαση

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της παρουσίας του στο Φόρουμ των Δελφών έδωσε το περίγραμμα του νέου πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Τόνισε ότι υπάρχουν στο τραπέζι πολλές «ενδιαφέρουσες προτάσεις» τις οποίες «επεξεργάζεται το Πολεμικό Ναυτικό και οφείλει να επιλέξει τις καλύτερες και πιο ελκυστικές με βάση τις ανάγκες του».

Επεσήμανε, ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος και «το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα λάβουμε την τελική απόφαση».

Ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ζητήσει «την εμπλοκή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας» με συμμετοχή ελληνικών εταιριών και ναυπήγηση των πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”
Slider

Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”

by admin
1 ημέρα ago
Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»
Slider

Στράτευση γυναικών: Όταν και αυτό το φιάσκο «βαφτίζεται επιτυχία»

by admin
6 ημέρες ago
Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αιφνίδιος θάνατος 48χρονου στελέχους του ΠΝ

by admin
2 εβδομάδες ago
Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026
Slider

Τα 5 φονικά οπλικά συστήματα που αναμένει η Ελλάδα εντός 2026

by admin
2 εβδομάδες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΠΑΤΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1: Το πέταξε ο Μητσοτάκης, τρέμει την τιμωρία

ΠΑΤΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1: Το πέταξε ο Μητσοτάκης, τρέμει την τιμωρία

1 ημέρα ago
Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το παιχνίδι είναι στημένο» – ΒΟΜΒΕΣ για Ρόδο, Τουρκία και Μενδώνη

Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το παιχνίδι είναι στημένο» – ΒΟΜΒΕΣ για Ρόδο, Τουρκία και Μενδώνη

1 ημέρα ago
ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΜΟΥΓΚΑ στα ΔΕΛΤΙΑ !! ΗΡΘΕ ο Νέος ΦΟΡΟΣ του ΑΕΡΑ που Αναπνέουμε

ΕΚΤΑΚΤΟ !! ΜΟΥΓΚΑ στα ΔΕΛΤΙΑ !! ΗΡΘΕ ο Νέος ΦΟΡΟΣ του ΑΕΡΑ που Αναπνέουμε

7 ώρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Κυανούς Ουρανός: Προφητείααα!!!!

    Κυανούς Ουρανός: Προφητείααα!!!!

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Η μικρή ήταν 11 χρόνων και η Παναγία της έδειξε τον πόλεμο. Η μικρή την ρώτησε πότε θα γίνει αυτό και η Παναγία της απάντησε …”

    48 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Εγκεφαλικά νεκρός! Το μεγάλο ψέμα. Δείτε πώς αντιδρούν όταν τους παίρνουν τα όργανα.

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Ηλίας Καλλιώρας: Από τα πυρηνικά όπλα στο αλέτρι: Η συγκλονιστική προφητεία του Αγίου Μεθοδίου Πατάρων

    34 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Μαζικές αποχωρήσεις γυναικών από τον Στρατό! Έφοδος Δένδια τα ξημερώματα: “Πετάξτε έξω τους Αξιωματικούς, θέλω να μάθω την αλήθεια”

    24 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr