ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ανοίγουν πόλεμο σε όσους εναντιώνονται στην ΕΟΖ Θράκης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΕΘΝΙΚΑ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 30 Νοέ 2012 - 18:27

Γερμανοτσολιάδες και τουρκοτσολιάδες έτοιμοι να υλοποιήσουν το σχέδιο «ομερτά» με επιθέσεις ψυχολογικής βίας

Όσοι εμποδίζουν τις ΕΟΖ (Ειδικές Οικονομικές Ζώνες) και τολμούν να ενημερώνουν για το
περιεχόμενό τους, το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να νιώθουν σειρά πιέσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς ή πρόσωπα. Ο λόγος για τις επικείμενες πιέσεις (έως και νομικές διώξεις) είναι απολύτως προφανής, αφού τα συμφέροντα που θα παιχθούν μέσω των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών είναι τεράστιας οικονομικής αξίας και δεν πρόκειται να αφεθεί τίποτε στην τύχη.

Όμως, τις πιο σκληρές διώξεις πρόκειται να γνωρίσουν όσοι τολμήσουν να αντιταχθούν στην δημιουργία μίας συγκεκριμένης ΕΟΖ, αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ήδη, ο περιφερειάρχης της συγκεκριμένης διοικητικής περιφέρειας έχει εκδηλώσει το θερμό του ενδιαφέρον για μετατροπή μέρους ή του συνόλου της περιφέρειας ΑΜΘ σε Ειδική Οικονομική Ζώνη και σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν προσφάτως το φως της δημοσιότητας, η περιφέρεια ΑΜΘ φέρεται να έχει προχωρήσει σε μυστικές συναντήσεις (άραγε και συμφωνίες;) με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες του εξωτερικού. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με άλλη δημοσίευση στον τοπικό τύπο, τεράστια πράσινη επένδυση πρόκειται για γίνει στο νομό, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες γύρω από αυτήν πέραν του ότι ως πολύ καλός γνώστης φέρεται να είναι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ξυνίδης.

Άλλες, πάλι, πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στον Αθηναϊκό τύπο, αναφέρονται σε οικονομική διείσδυση Γερμανών και Τούρκων επιχειρηματιών στην Θράκη. Ιδιαίτερα για τους τούρκους επιχειρηματίες, οι οποίοι φέρονται απολύτως ακατανόητα επιχειρηματικά λόγω του πολύ μικρότερου κόστους παραγωγής που υπάρχει στην Τουρκία, έχουν υπάρξει ήδη λογικές ενστάσεις από γεωπολιτικούς αναλυτές, οι οποίες όμως δεν έχουν απαντηθεί μέχρι στιγμής (και όπως αναφέρουν πολίτες της ΑΜΘ, είναι προφανές πως δεν πρόκειται να απαντηθούν ποτέ, για ευνόητους λόγους).

Ήδη η επιχείρηση ΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα) δραστηριοποιείται στην Θράκη και πληροφορίες σχετικές αναφέρουν πως ο πραγματικός λόγος είναι μεσοπρόθεσμος και αφορά τα ενεργειακά, αφού η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει άλλον ουσιαστικό λόγο δραστηριοποίησής της στην περιοχή, εκτός και εάν γνωρίζει για την πώληση των λιμένων Καβάλας και Αλεξανδρούπολης (ενδιαφέρονται η Ρωσία και η Κίνα) και έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνίες… τη στιγμή που πολίτες της Καβάλας έχουν σοβαρές υπόνοιες για παράδοση παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων (και ουσιαστική απαγόρευση χρήσης τους στους πολίτες της περιοχής) σε ξένους επιχειρηματίες…
Τέλος, να θυμίσουμε το ενδιαφέρον Ελληνογερμανίδας η οποία εδώ και χρόνια προσπαθεί να δημιουργήσει μία ΕΟΖ στον βόρειο Έβρο, αλλά οι ενέργειές της και οι –πιθανοί- σκοποί της έγιναν αντιληπτοί από μεγάλη μερίδα πολιτών του Ν. Έβρου αλλά και του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, ο οποίος κατέθεσε σειρά εγγράφων στις δικαστικές αρχές απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση από το νομό Έβρου της συγκεκριμένης Ελληνογερμανίδας, χαρακτηρίζοντάς την ως «εθνικά επικίνδυνη».

Αυτά ήδη συμβαίνουν και έχουν καταγραφεί στην Θράκη, η οποία είναι προφανές πως μεταβάλλεται σε κέντρο ενδιαφέροντος πολλών οικονομικών παραγόντων, ιδιαίτερα δε τούρκων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν ήδη επισκεφθεί την βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής (μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 2011), αλλά έχουν εκδηλώσει και το ενδιαφέρον τους για την Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν την αγορά της από τους τούρκους. Μάλιστα, η επιδιωκόμενη (όπως αναφέρθηκε σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό «Επίκαιρα)) επικείμενη αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού της Θράκης, με την είσοδο περίπου 60.000 τουρκοφρόνων που απώλεσαν την Ελληνική υπηκοότητα και εγκαταστάθηκαν στην Τουρκία ως τούρκοι πολίτες, είναι ένα γεγονός που εάν συμβεί τότε θα θέσει ευθέως θέμα Ελληνικότητας της Θράκης, αφού θα έχουν ανατραπεί οι παράμετροι που είχαν εκληφθεί για την δημιουργία και την υπογραφή -μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας- της Συνθήκης της Λοζάνης. Και κάτι τέτοιο σημαίνει πιθανή αλλαγή της σχέσης σε διοικητικό -και όχι μόνο- επίπεδο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Σε όλο αυτό το σκηνικό που έχει μέχρι στιγμής δημιουργηθεί σε μία μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος Ελληνική περιοχή, υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που ανθίστανται στους σχεδιασμούς αλλοτρίωσης της πατρογονικής γης και της ουσιαστικής μεταφοράς της σε ιδιωτικά κεφάλαια (τουρκικά και γερμανοτουρκικά) και της μετατροπής της ΑΜΘ σε γκρίζα (εθνικά) ηπειρωτική περιοχή της Ελλάδας.
Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους πρόκειται να δημιουργηθούν σειρά «κωλυμάτων» προκειμένου να σταματήσουν να αντιδρούν.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως έχουν ξεκινήσει οι σχετικές «διαδικασίες» (ουσιαστικά απόπειρες τρομοκράτησής τους με διάφορες νομικίστικες προφάσεις) αποσιώπησης των «φωνών που ενοχλούν» και το επόμενο χρονικό διάστημα (μερικών μηνών) θα αρχίσουν να εμφανίζονται «θιγμένοι» δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πολιτευτές κ.α. που θα «κυνηγήσουν» νομικά και θα επιχειρήσουν να επιβάλουν καθεστώς απόλυτης σιωπής σε εκείνους που ενοχλούν και δημιουργούν προβλήματα στην γρήγορη ανάπτυξη των μέχρι σήμερα σχεδιασμών που περικλείονται στις ΕΟΖ.

Πριν από μερικές ημέρες, ο Σάββας Καλεντερίδης δήλωσε πως πατριώτες πολίτες της Θράκης παρακολουθούνται, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες (πιθανότατα και στους υπό παρακολούθηση) για το ιδιότυπο καθεστώς που ήδη άρχισε να λειτουργεί στην ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας και που ουσιαστικό σκοπό έχει την ριζική αλλαγή προς το χειρότερο (και «τουρκικότερο») των όσων μέχρι σήμερα ισχύουν στην Ελληνική αυτή περιοχή.

Καλούμε τους πολίτες της υπόλοιπης χώρας να σταθούν ενωμένοι απέναντι σε εκείνους που θα θελήσουν να τους κάνουν “στόχους προς εξολόθρευση” για να μην εμποδισθούν τα άνομα και αντεθνικά συμφέροντα που σκοπεύουν να επιβάλλουν στην Αν. Μακεδονία και Θράκη, με τους δικούς τους νόμους και κανόνες, με τους γνωστούς τρόπους της σύγχρονης οικονομικής και δικολαβίστικης τρομοκρατίας, με «εργαλεία» τα γνωστά πρακτορίδια (και άλλα πολλά σε «…ίδια») που έχουν ήδη καταθέσει τις διαπιστεύσεις τους (και φυσικά την εκ του νόμου προκύπτουσα προσωρινή εξουσία τους) στα αυριανά αφεντικά της ΕΟΖ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εμείς είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, μαζί με όλους εκείνους που θα σταθούν όρθιοι και αντιμέτωποι στους σχεδιασμούς άλωσης της Θράκης. Απλά, γνωστοποιούμε σε όσους κινηθούν εναντίον έστω και ενός Θρακιώτη, πως η επόμενη ημέρα θα τους βρει απέναντι στις ποινικές τους ευθύνες. Και η κατηγορία θα είναι «σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία με σκοπό την εν λόγω και έργω άσκηση ψυχολογικής ή άλλης βίας με απώτερο σκοπό την μη αντίσταση στην παράδοση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και την απώλεια της Ελληνικότητας της Θράκης».
Όσοι προσπαθήσουν να μετατρέψουν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σε μία ιδιότυπης εθνικής κυριαρχίας ανοιχτή φυλακή, πρέπει να γνωρίζουν πως θα βρεθούν οι ίδιοι μέσα στην φυλακή, επειδή θα έχουν εργαστεί ή συνεργαστεί, έργω ή λόγω, για την απώλεια εθνικού εδάφους…
Και αυτή η κατηγορία επισείει σαφέστατη δια βίου ποινή…
Για να συνεννοούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε…

Κωνσταντίνος

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr