• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΓΥΡΗ ΞΕΡΡΑ

ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.. ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΚΟ ΣΑΜΑΡΑ?

12 έτη ago
in ΑΡΓΥΡΗ ΞΕΡΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

αποφασίσει να κινηθεί προς ένα πλήρες πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για την τόνωση της παραπαίουσας οικονομίας της ζώνης του ευρώ, δήλωσε το Σάββατο  ο ηγέτης  της Ελληνικής αριστερής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος τρεις εβδομάδες πριν από τις γενικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίουο κος  Τσίπρας υποσχέθηκε ότι το κόμμα του  ΣΥΡΙΖΑ θα εξασφαλίσει ότι το  μεγαλύτερο μέρος  του χρέους στην Ελλάδα θα διαγραφεί  ως μέρος της επαναδιαπραγμάτευσης της διεθνούς συμφωνίας διάσωσης της.

Οι εκλογές  γίνονται τρεις ημέρες μετά από μια συνάντηση στις 22 Ιανουαρίου σχετικά με την πολιτική της  ΕΚΤ  , στην  οποία η κεντρική τράπεζα μπορεί να αποφασίσει να προχωρήσει σε ένα  αμφιλεγόμενο  πρόγραμμα  ποσοτικής χαλάρωσης για να διοχετεύσει  δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της ζώνης του ευρώ, αγοράζοντας κρατικά ομόλογα.

Ο Τσίπρας δήλωσε ότι ελπίζει πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι θα αποφασίσει να προχωρήσει με το πρόγραμμα και δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποκλεισθεί.

“Η ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ με απευθείας αγορές κρατικών ομολόγων πρέπει να περιλαμβάνει την Ελλάδα “, είπε.

ΠΗΓΗ http://www.reuters.com/article/2015/01/03/greece-politics-idUSA8N0TB01P20150103

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Το γεγονός ότι τα ξένα ΜΜΕ έχουν στήσει αυτί και ακούνε τις προεκλογικές εξαγγελίες στα συνέδρια των Ελληνικών κομμάτων δεν πρέπει να εκπλήσσει κανένα.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι ότι οι αποφάσεις για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάτωσης θα παρθούν 3 ημέρες πριν  από την διεξαγωγή των εκλογών.

Θα περιμέναμε  την δήλωση,  για το ότι δεν πρέπει να εξαιρεθεί η Ελλάδα από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης , να την είχε κάνει και ο κος Σαμαράς.

Ο κος Σαμαράς όμως ό τι και να πει δεν ακούγεται πλέον στην Ευρώπη, καθώς θεωρείται χαμένος  και δεδομένος  σε κάθε περίπτωση.

Παράλληλα με το άρθρο  υπενθυμίζεται στους Ευρωπαίους ότι  η πρόθεση  του  κου Τσίπρα είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Ο ξένος τύπος δεν θεωρεί ανειλικρινείς  τις προθέσεις του κου Τσίπρα, ούτε πιστεύει ότι άλλα λέει εντός της χώρας και άλλα εκτός, ως μέρος προεκλογικής τακτικής.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ,με ταυτόχρονη πρόθεση διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους, φαίνεται αντιφατική ως πολιτική πρόταση.

Για ποιό λόγο  να αγοράσει η ΕΚΤ  απευθείας Ελληνικό χρέος  και στη συνέχεια να δεχθεί να το διαγράψει?

Στο σημείο αυτό μπορούν να δοθούν πολλές ερμηνείες, άλλες  πολιτικές και άλλες τεχνικές.

Αν το νέο χρέος αγορασθεί από την ΕΚΤ μετά τις 22 Ιανουαρίου 2015, αυτό σημαίνει ότι θα πρόκειται για νέο χρέος της Ελλάδας ,εκδιδόμενο κατά πάσα πιθανότητα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόμοιο χρέος μπορεί να εκδοθεί μόνο για την εξόφληση παλαιού χρέους και όχι για την χρηματοδότηση ελλειμμάτων.

Οι όροι του νέου χρέους μπορούν να περιλαμβάνουν καλύτερους όρους επιτοκίου από τον δανεισμό της τρόικας ως επιτόκιο, διάρκεια και ως μορφή δανεισμού.

Με το νέο δάνειο μπορεί να προεξοφληθεί παλαιό χρέος και να προκύψει σημαντική ελάφρυνση, ιδιαίτερα αν προεξοφληθεί επιλεκτικά το χρέος προς το ΔΝΤ , που έχει επιτόκιο τουλάχιστον  3,5% και σύντομη λήξη.

Η διάρκεια του χρέους μπορεί να παραταθεί πέραν των 30 ετών και το  δάνειο  μπορεί να γίνει διηνεκές χρέος , με κάποια πρόβλεψη για δυνατότητα πληρωμής κεφαλαίου υπό προυποθέσεις, όπως ακριβώς ζητάει το ΣΥΡΙΖΑ και όπως έγινε το 1953 με την Γερμανία.

Ο δανεισμός με όρους αγορών δεν απαιτεί συμφωνίες μνημονίων για να γίνει, αλλά μόνο ελκυστικούς όρους δανεισμού.

Αυτή την στιγμή η ΕΚΤ μπορεί να δανείζει τράπεζες με επιτόκιο οριακής διευκόλυνσης 0,30%.

Γιατί θα πρέπει τα κράτη να δανείζονται με περισσότερο επιτόκιο και μάλιστα με 3,5%?

To πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ θα μπορούσε να ωφελήσει και την Γερμανία, αν υπήρχε καλή διάθεση.

Η Γερμανία πληρώνει για τριακονταετή ομόλογα εκδόσεως της με λήξεις από το 2024 έως το 2046 επιτόκιο 6,25% έως 2,5%.

ΠΗΓΗ http://www.deutsche-finanzagentur.de/fileadmin/Material_Deutsche_Finanzagentur/PDF/Aktuelle_Informationen/Ausstehende_Bunds_E.pdf

Δεν θα την συνέφερε και για τα δικά της ομόλογα μία παρόμοια διαδικασία μέσω ΕΚΤ?

Η ΕΚΤ έχει σαν σκοπό της εκτός των άλλων την σταΘερότητα των τιμών εντός κάποιων ορίων.

Η ανάκτηση κρατικού χρέους απ’ αυτήν, αν δεν συνδυασθεί με αναδιάρθρωση των όρων του χρέους , θα έχει ως μόνη συνέπεια την αστάθεια του συστήματος.

Επιτόκια κρατικού χρέους ανώτερα από 2% ισοδυναμούν με περιορισμό της κατανάλωσης και του ΑΕΠ των κρατών.

Ποιά χώρα έχει ετήσια αύξηση ΑΕΠ μεγαλύτερη από 2%?

H συνταγή οδηγεί με σιγουριά σε αποπληθωρισμό με παράλληλη ύφεση.

Αυτό είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ και της ΕΚΤ?

Στον αρχικό σχεδιασμό για την λειτουργία του ευρώ η ρευστότητα του συστήματος προέκυπτε από τις τράπεζες και την ΕΚΤ.

Δεν υπήρχε κανένας περιορισμός για τον δανεισμό των κρατών μέσω των τραπεζών με τραπεζικά κριτήρια.

Επιπλέον τα κρατικά ομόλογα θεωρούνταν ασφαλή και αποδεκτά ενέχυρα από την ΕΚΤ.

Αυτό άλλαξε από πέρυσι χωρίς λόγο.

Θεωρούν κάποιοι τις Ευρωπαικές τράπεζες ασφαλέστερες από τα Ευρωπαικά κράτη?

Aν ναι, κάνουν λάθος.

Αν μία τράπεζα χρεοκοπήσει, δεν υπάρχει καμμία σιγουριά ότι θα ξαναλειτουργήσει και πάλι.

Οι οικονομικές ζημίες θεωρούνται πάντα δεδομένες για όλους.

Αντίθετα τα κράτη , ακόμα και έχουν χρεοκοπήσει πάνω από τρεις φορές , όπως η Ελλάδα, συνεχίζουν να υπάρχουν και πληρώνουν τα χρέη τους ως σήμερα.

Ποιός είναι ασφαλέστερος? To  Ελληνικό κράτος ή η  Lehman brothers?

Αν είναι έτσι,  θα πρέπει το ταχύτερο να αποχωρήσουμε από το ευρώ όλοι και μάλιστα αρχίζοντας από την Γερμανία, την Ιταλία και την Γαλλία.

Η Ελλάδα έχει ήδη γνωρίσει την ύφεση διαρκείας για 5 συνεχή χρόνια, έχει σταθερή ανεργία 27% και χρέος ως προς το ΑΕΠ 175%.

Σε κάθε περίπτωση δεν έχει κάτι περισσότερο να χάσει απ’ αυτούς…

 

Η LATVIA ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?Η LATVIA ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

SON OFEON

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Άρχεται Παγκόσμια κρίση πριν τον πόλεμο από χώρα της άπω Ανατολής…. η Ευρώπη του δικαιωματισμού μας χαιρετάει
Slider

Δρ. Κ. Βαρδάκας: Άρχεται Παγκόσμια κρίση πριν τον πόλεμο από χώρα της άπω Ανατολής…. η Ευρώπη του δικαιωματισμού μας χαιρετάει

by admin
12 ώρες ago
ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (18/7/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (18/7/2026)

by admin
20 ώρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!

by admin
22 ώρες ago
Ηλίας Καλλιώρας: Η ψυχή μετά τον θάνατο: Το μεγάλο ταξίδι
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ηλίας Καλλιώρας: Η ψυχή μετά τον θάνατο: Το μεγάλο ταξίδι

by admin
22 ώρες ago
Next Post
ΚΑΖΑΚΗΣ : Γιατί βρίσκεται στην κυβέρνηση ακόμη ο Σαμαράς και η συμμορία του;

ΚΑΖΑΚΗΣ : Γιατί βρίσκεται στην κυβέρνηση ακόμη ο Σαμαράς και η συμμορία του;

Ο Ντέμης Νικολαίδης υποψήφιος στη Β” Αθηνών με τον Παπανδρέου!

Ο Ντέμης Νικολαίδης υποψήφιος στη Β” Αθηνών με τον Παπανδρέου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr